7.4 C
Lloret de Mar
La Biblioteca, una de les seus on es tramita l'IdCAT

La Biblioteca i El Puntet, nous espais municipals on obtenir l’IdCat

S’haurà de demanar cita prèvia i en el cas del Punt d’Informació Juvenil és un servei per als menors de 35 anys.

La Biblioteca, una de les seus on es tramita l'IdCAT

Darreres Notícies

La Biblioteca i el Puntet són els nous espais de Lloret de Mar on es pot obtenir l’IdCat, l’identificador digital que permet fer tràmits amb les administracions des de qualsevol dispositiu mòbil, com el telèfon mòbil, l’ordinador o la tauleta. L’Ajuntament ha habilitat aquests equipaments municipals, perquè acullen força usuaris.

“L’IdCAT és una bona via per optimitzar recursos i donar sortida a les peticions dels ciutadans”

Xavi Flores

El Puntet i la Biblioteca s’uneixen a l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana, en el sentit que permeten als ciutadans el fet d’activar l’IdCat, per fer poder realitzar diferents tràmits en línia. Com per exemple presentar la declaració de la renda, demanar un certificat d’empadronament o fer una instància. Ben aviat l’IdCAT també es podrà obtenir a la masia de Can Saragossa.

Els horaris de la Biblioteca són de matí i tarda els dilluns, dimecres i divendres, de deu a una i de cinc a set, i només de matins, de deu a una, els dimarts i els dijous. Pel que fa al Puntet, es podrà fer la gestió de dilluns a divendres al matí, de deu a una, pels joves entre 18 i 35 anys. En el cas de l’OIAC, seguirà l’horari habitual, de dilluns a divendres al matí, de nou a dues. En tots els casos, cal demanar cita prèvia.

El Puntet de l'avinguda de Vidreres
El Puntet de l’avinguda de Vidreres

L’IdCat és un certificat reconegut d’identificació i signatura electrònica. És gratuït i té un període màxim de validesa de quatre anys. Permet realitzar tràmits a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Lloret.

Com a dada, l’any passat l’OIAC va tramitar més de 3.300 certificats IdCat. En aquests primers dos mesos del 2021 ja s’han tramitat gairebé 850.

Actualment, el certificat idCAT s’utilitza, entre molts d’altres, per fer tràmits a la seu electrònica de l’Ajuntament de Lloret, amb la Generalitat de Catalunya, amb la Diputació de Barcelona, amb l’Agència Estatal d’Administració Tributària, amb la Direcció General de Cadastre i la Seguretat Social o amb Direcció General de Trànsit.

Per a més informació: www.idcat.cat.

spot_img

El + Vist