7.4 C
Lloret de Mar
La colla amb La Pepa Maca, a l'Alguer (Colla gegantera de Lloret)

La Colla Gegantera gaudeix d’un aplec català “espectacular” a l’Alguer

La colla ha participat a la 33a edició de l'Aplec Internacional de Cultura Catalana, organitzat per Adifolk, i assegura que ha estat un cap de setmana molt complet.

La colla amb La Pepa Maca, a l'Alguer (Colla gegantera de Lloret)

Darreres Notícies

La colla gegantera de Lloret de Mar ha estat a Sardenya aquest cap de setmana. En concret, han anat a l’Alguer per assistir al 33è Aplec Internacional de Cultura Catalana.

Amb la mulassa La Pepa Maca i el grup de grallers, han participat en diversos actes organitzats per Adifolk. Una experiència espectacular, segons el cap de colla, Albert Santiago.

La presentació de la mulassa lloretenca a l’aplec de l’Alguer

“Ha sigut espectacular, ha anat tot molt bé, l’organització i la rebuda per part dels algaresos ha sigut meravellosa”

Albert Santiago

Durant el cap de setmana, la colla lloretenca ha participat en mostres de balls i cercaviles per ensenyar a tothom la cultura i les tradicions catalanes.

 “Hem mostrat en què consisteix i què és la cultura catalana i aquest lligam tan fort que tenim, sobretot amb la llengua, amb la gent de l’Alguer”

Albert Santiago

La detenció, dijous al vespre, de Carles Puigdemont va crear molta incertesa sobre la celebració de l’aplec. Però finalment, ja deixat Puigdemont en llibertat, es va dur a terme amb normalitat i es va poder comptar amb la seva presència i amb la de moltes altres autoritats catalanes, entre les quals el president Pere Aragonès i la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

Albert Santiago destaca l’amabilitat i simpatia dels algueresos vers els catalans, amb gestos com parlar amb alguerès com a germans de llengua, i es van mostrar molt agraïts d’haver escollit aquesta ciutat per fer l’aplec internacional de cultura catalana.

Un moment de l'aplec a l'Alguer (Colla Gegantera de Lloret de Mar)
Un moment de l’aplec a l’Alguer (Colla Gegantera de Lloret de Mar)

El moment més emotiu del cap de setmana va ser a l’acte de cloenda, quan la mulassa de Lloret va ballar El meu promès, galop d’entrada i sortida del Ball de Plaça, amb la cobla tocant-lo en directe.  

És la tercera vegada que la colla lloretenca participa en un aplec internacional, després de ser a Perpinyà el 2017 i a Copenhaguen el 2019.

spot_img

El + Vist