16.6 C
Lloret de Mar

La Confraria de Sant Elm homenatja les persones que han perdut la vida al mar

Avui se celebra la Diada de Sant Elm i, a banda de l'ofrena floral i la missa del migdia, a la tarda es repetirà el Ball de Plaça, aquest cop sense concurrència popular.

Darreres Notícies

Avui se celebra la segona jornada més destacada de la Festa Major de Lloret: la Diada de Sant Elm. Tot i que oficialment és el dia 2 de juny, a la vila se celebra el 26 de juliol per fer-ho coincidir amb la Festa Major de Santa Cristina.

La celebració, avui, ha començat a les dotze del migdia amb una missa a l’església parroquial. A continuació, s’ha fet l’ofrena d’una corona de llorer en record a totes les persones que han perdut la vida al mar.

L’ofrena floral davant del monument de la marina mercant

Tenint en compte que Sant Elm és la divinitat més antiga protectora dels navegants i mariners catalans, l’Obrer Major de Sant Elm, Ignasi Riera, remarca que és molt important mantenir la tradició.

“És una entitat de gent marinera que ha navegat pel Mediterrani i l’Atlàntic per buscar-se la vida i han perdut la vida al mar i ens volem recordar de totes aquestes persones”

Ignasi Riera

Coincidint amb l’ofrena floral, a la platja de Lloret es disputarà el 36è Trofeu Sant Elm, una regata d’embarcacions de classe optimist, per als alumnes de l’escola de vela.

De cara a la tarda, a dos quarts de vuit, a la plaça de la Vila, es repetirà el Ball de Plaça, en aquest cas amb les Obreres del 2021. Un Ball de Plaça que tradicionalment es fa amb concurrència popular i omple la plaça d’infants que s’inicien en la tradició. Aquest cop, però, per prudència, s’ha decidit fer-lo sense concurrència popular.

Una altra novetat d’aquest any ha estat que ahir, 25 de juliol, també es va fer Ball de Plaça, organitzat per la Confraria de Sant Elm. En aquest cas va ser amb les Obreres del 2020. Ignasi Riera remarca que va ser una fita històrica, sobretot perquè per primera vegada una dona de la confraria va entrar una balladora a la plaça.

Elisabeth Puigverd entrant l'Obrera a la plaça (Ajuntament de Lloret de Mar)
Elisabeth Puigverd entrant l’Obrera a la plaça (Ajuntament de Lloret de Mar)

Va ser Elisabeth Puigverd, que precisament avui deixarà el càrrec després de vuit any. Li agafarà el relleu una altra dona: Conxa Alférez.

Com sempre, la celebració de la Diada de Sant Elm va començar ahir a la nit, amb la passada dels obrers pels principals carrers de la vila, anunciant la festivitat d’avui dilluns.

spot_img

El + Vist