20.9 C
Lloret de Mar
Cartell de la campanya

La Corporació de Salut impulsa una campanya per reduir el consum d’antiinflamatoris

Un dels principals objectius és conscienciar sobre els perills que té per a la salut fer un ús inadequat i perllongat en el temps d'aquest medicaments.

Cartell de la campanya

Darreres Notícies

La Corporació de Salut del Maresme i La Selva (CSMS) ha iniciat una campanya per reduir el consum d’antiinflamatoris entre la població. Un dels principals objectius és conscienciar sobre els perills que té per a la salut fer un ús inadequat i perllongat en el temps d’aquest medicaments.

Entre aquest grup de fàrmacs hi ha antiinflamatoris molt coneguts com l’ibuprofèn, el naproxèn o el diclofenac. Tots ells tenen propietats analgèsiques, antipirèptiques i antiinflamatòries, i estan indiciats per a malalties que causen dolor i inflamació. Tot i això, un consum inadequat por provocar efectes adversos, tal com ha apuntat Jordi Pérez, metge de família del CAP de Lloret.

Jordi Pérez posa alguns exemples sobre complicacions que poden sorgir a causa del consum d’antiiflamatoris sense prescripció mèdica: “La intolerància digestiva o efectes sobre el sistema cardiovascular”.

Es considera que el tractament amb antiinflamatoris hauria de ser de curta durada i sempre d’acord amb les indicacions i consells d’un professional de la salut. De fet, a major dosi i major temps, més possibilitats hi ha que apareguin efectes secundaris.

Cal destacar, també, que no tots els antiinflamatoris són iguals i sempre cal prendre el més adequat, tenint en compte les característiques de cada pacient i la medicació que pugui estar prenent.

La Selva marítima i l’alt Maresme són les zones de la Regió Sanitària de Girona on hi ha un consum més elevat d’aquests fàrmacs, segons dades del CatSalut. Per donar visibilitat a la campanya en aquest territori, s’han editat càpsules de vídeo per les xarxes socials i s’han elaborat cartells i díptics, que es reparteixen als centres de primària i a les oficines de farmàcia. A més, també s’ha creat l’etiqueta #CompteAmbElsAntiinflamatoris, per seguir la campanya via Twitter.

spot_img

El + Vist