10.3 C
Lloret de Mar

La Corporació de Salut recomana l’escolarització presencial als malalts crònics

El pediatre Francisco Codina puntualitza, això sí, que cal exceptuar de la recomanació alguns casos molt concrets.

Un nen malalt amb la doctora
Un nen malalt amb la doctora

Darreres Notícies

L’escolarització presencial dels infants que pateixen malalties cròniques ofereix més beneficis que riscos. Així ho afirma el doctor Francisco Codina, pediatre del CAP de Palafolls i editor del blog Cuidant Infants, de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva. Puntualitza, això sí, que cal exceptuar de la recomanació alguns casos molt concrets.

servicios profesionales jimenez

La reincorporació a l’escola ha provocat moltes inquietuds i preguntes en les famílies. I més encara en les que pateixen una malaltia crònica. En aquest sentit, els grups de treballs de les diferents especialitats de la Societat Catalana de Pediatria fan una crida a la calma i han elaborat un document en què es posicionen a favor de la reincorporació a l’escola de la majoria dels infants amb malalties cròniques.

Un dels punts que destaca l’estudi és que no hi ha una evidència clara que els infants amb malalties cròniques tinguin un risc més alt de contagiar-se per coronavirus que la resta, ni tampoc de patir una malaltia més greu. Així doncs, el doctor Codina assegura que són molt més importants els beneficis que aporta l’escolarització presencial als infants que pateixen malalties cròniques, que no per els riscos que puguin tenir.

Això sí, consideren que cal aplicar les mesures preventives habituals –com el rentat de mans, la mascareta o la distància social- d’una manera estricta, així com fer un seguiment del control dels símptomes.

Al blog Cuidant Infants, que es destina a les famílies, hi ha tota la informació al respecte, així com tot tipus d’informacions relacionades amb la pediatria.

spot_img

El + Vist