26.2 C
Lloret de Mar
Nursing now

La Corporació de Salut se suma a una campanya per enfortir el paper de la infermeria

Sota el lema 'Nursing Now' l'impulsen el Consell Internacional d'Infermers i l'Organització Mundial de la Salut arreu del món.

Nursing now

Darreres Notícies

La Corporació de Salut del Maresme i La Selva (CSMS) s’ha adherit a la campanya mundial Nursing Now, en català La infermeria ara. Està impulsada pel Consell Internacional d’Infermers i l’Organització Mundial de la Salut, amb l’objectiu d’enfortir el paper de la infermeria en els sistemes sanitaris de tot el món.

Hi ha quatre línies marcades: donar visibilitat al rol de la infermeria, designar infermeres referents i gestores de casos en l’atenció primària i hospitalària, fomentar la formació i treballar en la difusió de la tasca d’aquests professionals. Ho ha exposat la directora d’Infermeria de la CSMS, Joana Blàzquez.

La iniciativa també vol demanar a governs, professionals sanitaris i usuaris dels serveis que valorin més als infermers i infermeres i que apostin pel seu lideratge. Segons Joana Blàzquez, sovint el paper que desenvolupen aquests treballadors és “invisible” dins dels sistema sanitari.

La campanya Nursing Now va néixer el gener del 2018 i s’allargarà fins al 2020, any en què se celebrarà el bicentenari del naixement de Florence Nightingale, considerada la precursora de la infermeria professional moderna.

spot_img

El + Vist