Dijous, 29 octubre 2020
16.9 C
Lloret de Mar
Alguns dels membres de l'associació de voluntaris

La Corporació ofereix un servei per als malalts d’Alzheimer i familiars

El programa d’Atenció a les Persones que pateixen la malaltia d’Alzheimer es du a terme gràcies a la col·laboració de diferents entitats i voluntaris.

Alguns dels membres de l'associació de voluntaris

Darreres Notícies

Municipis confinats els caps de setmana, comerços grans tancats i activitats suspeses

S'aturen totes les activitats extraescolars i l'activitat cultural i tanquen els centres esportius. Tampoc no es podrà entrar i sortir de Catalunya durant tota la setmana. Les mesures entraran en vigor aquest divendres i duraran, de moment, 15 dies.

Lloret de Mar avala dues de les propostes de l’estudi informatiu per ampliar la C-32

L'Ajuntament ha presentat al.legacions a l'estudi informatiu del nou ramal de la C-32 entre Tordera i Lloret i avala dues de les alternatives proposades.

Protocol de seguretat antiCOVID al cementiri amb motiu de Tot Sants

Com a mesures més destacades, hi ha la limitació de l’aforament a un màxim de 500 persones, un 25% del total.

La residència de gent gran i centre de dia es començaran a construir l’any 2022

Amb aquest calendari treballa l’Ajuntament, després que el passat divendres signés un conveni amb la Generalitat, pel qual el govern català es compromet a finançar 48 places públiques noves al centre.

L’Ajuntament signa un conveni amb Pas a Pas per atorgar-li 9.000 euros

Es tracta d'un conveni que se signa anualment per ajudar a l'entitat a impulsar projectes per afavorir la inclusió d'infants que pateixen TEA.

Aquest dilluns es va commemorar el Dia Mundial de l’Alzheimer i aprofitem per recordar que la Corporació de Salut del Maresme i la Selva treballa de manera activa per donar suport als afectats per aquesta malaltia. En concret, la corporació compta amb un programa d’Atenció a les Persones que pateixen la malaltia d’Alzheimer, gràcies a la col·laboració de diferents entitats i voluntaris.

Lorena Grau, psicòloga sanitària i neuropsicòloga de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital, explica que el servei s’adreça tant als malalts com a les famílies. El primer pas és determinar en quina fase de la malaltia es troba el pacient.

La psicòloga matisa que sovint és complicat detectar els primers símptomes de la malaltia, perquè no se’ls dona gaire importància. Per això molts cops quan s’acut a l’hospital la malaltia ja està molt avançada.

A mesura que avança la malaltia, apareixen diferents símptomes, com la confusió, la irritabilitat i l’agressivitat, a banda de canvis d’humor, pèrdua de memòria a llarg termini i de sensibilitat. Gradualment, també es perden les funcions corporals

Cal tenir en compte que molts símptomes són propis d’un envelliment normal, de manera que el problema arriba quan se sumen molts d’aquests símptomes i, especialment, quan comencen a afectar a la vida diària del malalt.

L’Alzheimer és una de les malalties neurodegeneratives més comuns i avui en dia encara no hi ha cap tractament que permeti curar-lo o frenar-lo. Tot i així, sí que hi ha molts assajos en marxa per estudiar bé la malaltia i cada cop s’està avançant més en els resultats.  

En general, es diagnostica en persones majors de 65 anys, tot i que també hi ha casos d’aparició precoç que es poden donar abans, tot i que amb menor prevalença.

Lorena Grau anima totes les famílies que tinguin un cas d’Alzheimer, o qualsevol deteriorament cognitiu o demència, que contactin amb el servei de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. L’any passat van atendre 140 casos.

SEGUEIX-NOS

4,928SeguidorsSeguir
3,287SeguidorsSeguir
12,913FansSeguir
- Publicitat -

El + Vist

L’ADF i l’Ajuntament denuncien l’incivisme dels abocaments il·legals

L'últim detectat ha estat a l'antiga carretera de Vidreres i ja s'ha retirat. L'ADF creu que podria tractar-se d'un taller mecànic il·legal.

Mor a la guerra d’Armènia Armen Knyazyan, propietari dels restaurants Giorgio i Xaloc

Tenia 46 anys, era una persona molt estimada i familiars i amics el recorden com un "heroi".

Demanen 24 anys de presó per a l’acusat de matar un italià a Lloret

Els fets van passar en una discoteca de la vila la nit del 12 d'agost del 2017, a la discoteca St' Trop.