Dimarts, 2 març 2021
12.7 C
Lloret de Mar
Alguns dels membres de l'associació de voluntaris

La Corporació ofereix un servei per als malalts d’Alzheimer i familiars

El programa d’Atenció a les Persones que pateixen la malaltia d’Alzheimer es du a terme gràcies a la col·laboració de diferents entitats i voluntaris.

Alguns dels membres de l'associació de voluntaris

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

L’Ajuntament de Lloret de Mar dona suport a impulsar una Llei d’Amnistia

Així s'ha aprovar arran d'una moció de Junts per Lloret i ERC, amb el suport de Força Lloret i l'abstenció dels regidors no adscrits. Cs, Lloret en Comú i PSC, molt crítics, hi han votat en contra.

Lloret tindrà un Consell Municipal de les Arts i la Cultura

Així s'ha aprovat per unanimitat al ple d'aquest dilluns amb l’objectiu d'enfortir l’activitat i el teixit cultural de la població i la seva projecció cap a l’exterior.

Les terrasses hauran de tancar-se a la una, excepte en les zones turístiques

És una de les principals novetats de l'ordenança de via pública, que aquest dilluns s'ha aprovat de manera definitiva.

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Aquest dilluns es va commemorar el Dia Mundial de l’Alzheimer i aprofitem per recordar que la Corporació de Salut del Maresme i la Selva treballa de manera activa per donar suport als afectats per aquesta malaltia. En concret, la corporació compta amb un programa d’Atenció a les Persones que pateixen la malaltia d’Alzheimer, gràcies a la col·laboració de diferents entitats i voluntaris.

Lorena Grau, psicòloga sanitària i neuropsicòloga de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital, explica que el servei s’adreça tant als malalts com a les famílies. El primer pas és determinar en quina fase de la malaltia es troba el pacient.

La psicòloga matisa que sovint és complicat detectar els primers símptomes de la malaltia, perquè no se’ls dona gaire importància. Per això molts cops quan s’acut a l’hospital la malaltia ja està molt avançada.

A mesura que avança la malaltia, apareixen diferents símptomes, com la confusió, la irritabilitat i l’agressivitat, a banda de canvis d’humor, pèrdua de memòria a llarg termini i de sensibilitat. Gradualment, també es perden les funcions corporals

Cal tenir en compte que molts símptomes són propis d’un envelliment normal, de manera que el problema arriba quan se sumen molts d’aquests símptomes i, especialment, quan comencen a afectar a la vida diària del malalt.

L’Alzheimer és una de les malalties neurodegeneratives més comuns i avui en dia encara no hi ha cap tractament que permeti curar-lo o frenar-lo. Tot i així, sí que hi ha molts assajos en marxa per estudiar bé la malaltia i cada cop s’està avançant més en els resultats.  

En general, es diagnostica en persones majors de 65 anys, tot i que també hi ha casos d’aparició precoç que es poden donar abans, tot i que amb menor prevalença.

Lorena Grau anima totes les famílies que tinguin un cas d’Alzheimer, o qualsevol deteriorament cognitiu o demència, que contactin amb el servei de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. L’any passat van atendre 140 casos.

- Publicitat -

El + Vist

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica