Dijous, 21 gener 2021
11 C
Lloret de Mar
Una usuària recollint aliments al CDA (NRLL)

La crisi del coronavirus aboca moltes persones per primer cop a demanar aliments

Mohammed El Alami, per exemple, fa més de vint anys que viu a Lloret i sempre havia tingut feina. Ara, però, ha hagut de recórrer al Centre de Distribució d'Aliments.

Una usuària recollint aliments al CDA (NRLL)

Darreres Notícies

El Govern prorroga dues setmanes més totes les restriccions vigents

Es manté el confinament municipal i el tancament del comerç no essencial els caps de setmana

Max Illa (Bella Dolores) demana unitat al sector i que “no rebenti preus” al 2021

El Bella Dolores és un dels 10 allotjaments que hi ha oberts aquests dies a Lloret de Mar.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

Els alumnes dels cicles formatius del Coll i Rodés fan plats per emportar

Es tracta d'una prova pilot, que només s'adreça al professorat. Però, per la bona acollida que té, es plantegen obrir-ho al públic de fora.

El CH Lloret suma la segona victòria de la temporada, en guanyar l’Igualada (5-3)

Els homes de Xavi Albet van ser els vencedors d’un partit molt igualat, amb emoció fins al final i que va deixar un gran gol de Marc González.

Mohammed El Alami viu a Lloret de Mar des de fa més de vint anys, amb la seva dona i les seves dues filles petites, de 4 i 8 anys, i ara, arran de la crisi del coronavirus, ha hagut d’acudir al Centre de Distribució d’Aliments per primera vegada a la vida. Un pas que reconeix que li ha costat molt i pel qual ha sentit molta vergonya. Tot i així, ell mateix explica que no tenia cap altra solució.

“El primer cop que vaig anar a Càritas a buscar aliments em va fer molta vergonya, perquè jo no soc així, sempre he sigut molt treballador, i fins i tot em venien ganes de plorar”

Mohammed El Alami

Com el d’en Mohammed, hi ha molts altres casos al municipi, ja que el nombre de famílies que necessiten aliments s’ha més que doblat a Lloret de Mar des que va esclatar la pandèmia i se situa ara mateix en unes 900 famílies. Xifra que encara podria incrementar-se més en els propers mesos.

Molt agraït per l’ajuda que li donen, Mohammed El Alami va decidir fer-se voluntari i poder ajudar en el que faci falta. Així doncs, acut al Centre per recollir aliments però també per ajudar en tasques com l’organització de cistelles per repartir. Explica que seguirà col·laborant sempre que pugui, com assegura que havia anat fent fins ara. I és que la feina no li havia faltat mai.

La regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, insisteix en què tothom que ho necessiti contacti amb l’Ajuntament o amb Càritas per poder beneficiar-se d’aquest servei.

“No és una situació gens fàcil i a ningú no ens agradaria trobar-nos-hi, però malauradament estem vivint una situació excepcional i, ara més que mai, no hem de tenir vergonya i hem d’apropar-nos als recursos que hi ha a la població”

Arantxa Jiménez

Per poder fer front a l’elevada demanda del CDA, aquesta setmana es fa el Gran Recapte d’Aliments de manera virtual i, a més, a Lloret es fa una campanya de recollida de productes directament al pavelló municipal d’esports, cada matí, de nou a una.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.