8.3 C
Lloret de Mar

La Fira dels Sants Metges del Xino-Xano se celebra aquest diumenge

Des de l'entitat alerten que el futur de la fira és incert, perquè cada cop els resulta més complicat organitzar-la.

La Fira dels Sants Metges de l'any passat
La Fira dels Sants Metges de l'any passat

Darreres Notícies

Arriba una nova edició de la Fira dels Sants Metges del Xino-Xano. Se celebrarà aquest diumenge al matí i, com és habitual, es farà a la plaça de l’Església, on hi haurà diverses parades amb una gran varietat d’herbes remeieres exposades.

servicios profesionales jimenez

Les dues primeres hores seran d’exposició, mentre que a partir de les dotze del migdia els assistents podran agafar les herbes que vulguin, que estaran acompanyades de receptes i consells per fer-les servir. Un representant del Xino-Xano, Miquel Joancomartí, explica que hi haurà herbes de la zona que han anat recollint al llarg de l’any.

“Trobarem herbes autòctones de la zona, com romaní, llor, farigola, cua de cavall, herba blanca, sàlvia…”

Miquel Joancomartí

A banda de les herbes, també hi haurà productes elaborats pel Xino-Xano que es vendran a preus populars, com ara bunyols, creps, melmelades o vi.

Miquel Joancomartí, fent bunyols a la Fira dels Sants Metges
Miquel Joancomartí, fent bunyols a la Fira dels Sants Metges

Tot plegat, es complementarà amb una exhibició de les puntaires de Lloret.

La Fira dels Sants Metges sempre és un èxit de públic, però des del Xino-Xano alerten que el futur de l’esdeveniment és molt incert, ja que cada cop són menys i és una activitat que porta molta feina. “Vol una dedicació de tot l’any, perquè hi ha unes herbes que es cullen a l’estiu, altres a la primavera… Ha de ser gent que conegui les herbes i sàpiga com tractar-les i això la tendència és que a curt termini aquesta fira s’haurà de deixar o fer-li un canvi molt molt radical”, ha matisat.

“Malauradament, hem tingut unes quantes baixes i ens trobem que se’ns fa molt complicat fer la recopilació d’herbes; és molt probable que desaparegui a curt termini”

Miquel Joancomartí

La Fira dels Sants Metges se celebra aquest diumenge al matí a la plaça de l’Església, de deu a dotze l’exposició i de dotze a dues, el repartiment d’herbes.

spot_img

El + Vist