21.3 C
Lloret de Mar

La Generalitat està convençuda que el recurs contra la C-32 no prosperarà

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, argumenta que l’obra té consens i inclou millores ambientals.

Final de la C-32, a Blanes
Final de la C-32, a Blanes

Darreres Notícies

La Generalitat està convençuda que el recurs contra la C-32 no prosperarà perquè l’obra té consens i inclou millores ambientals. Ho ha assegurat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que segons l’Agència Catalana de Notícies (ACN), no creu que el TSJC aturi els treballs de manera cautelar mentre no resolgui el contenciós.

El conseller afegeix que la prolongació de l’autopista fins a Lloret és necessària i ha recordat, per exemple, que a diferència del primer projecte, el que finalment s’executarà redueix l’impacte de la carretera damunt el paratge (perquè no serà tota de dos carrils per banda). A més, també ha subratllat que s’ha creat “una comissió específica” per fer el seguiment ambiental dels treballs. Josep Rull s’ha mostrat segur que convenceran al tribunal, perquè estan fent les coses ben fetes.

El recurs que ara el TSJC ha admès a tràmit porta la signatura de fins a setze entitats contràries al projecte. Per al Departament de Territori, però, el contenciós no té raó de ser. I per això, aquesta mateixa setmana, la Generalitat presentarà davant del tribunal tota la documentació per avalar que l’obra “és necessària, compta amb el consens dels ajuntaments i es farà tenint en compte el medi ambient”.

Rull també ha recordat que el perllongament de la C-32 és “una de les grans inversions en carreteres” (suma més de 70 MEUR) i que l’autopista també contribuirà a reduir “la contaminació atmosfèrica”, perquè escurçarà trajectes. Més enllà d’això, però, el conseller de Territori també ha volgut insistir en què, precisament, la Generalitat va prendre’s seriosament la integració paisatgística i l’impacte ambiental de la carretera.

El conseller ha fet aquestes declaracions des de Girona, on aquest dilluns ha inaugurat el primer Fòrum Internacional de Gestió de Residus Municipals, que se celebra fins dimecres al Palau de Fires.

spot_img

El + Vist