16.4 C
Lloret de Mar
Cartell de les visites

La història de Just Marlés és poc coneguda pels lloretencs

Cartell de les visites

Darreres Notícies

Just Marlés dóna nom a una de les principals vies de Lloret, també coneguda com la Riera, però pocs veïns saben qui va ser. Per això ha estat el peronatge escollit per protagonitzar les visites teatralitzades que es fan aquest estiu al Museu del Mar.

Nosaltres hem copsat l’opinió d’alguns veïns, que demostren que la història de Just Marlés és poc coneguda.

Qui vulgui conèixer aquesta història, pot assistir a la visita teatralitzada que es fa cada divendres a les nou del vespre, on quatre personatges expliquen qui va ser Just Marlés. El guió ha anat a càrrec de la historiadora de l’art Montse Sala i de l’historiador i antropòleg David Barba. Ell és qui ens ha explicat que el protagonista va ser l’últim capità de la marina mercant de Lloret.

David Barba assegura que la tasca de recopilar informació per escriure el guió ha estat més fàcil que en altres ocasions, perquè el personatge és més proper en el temps, i agraeix que el departament de Patrimoni de l’Ajuntament els posés en contacte amb la família, que ha estat de gran ajuda.

El format per explicar la vida de Just Marlés s’ha mirat que fos diferent a la resta de visites que s’han fet fins ara. Per això els autors han optat per crear quatre personatges que explicaran la trajectòria del capità mercantil, sense que Just Marlés aparegui a la representació.

Els actors que encarnen aquests quatre personatges són Joan Romà Ortiz i Albert Muntané, uns clàssics a les visites teatralitzades. Un format de visites que s’adrecen sobretot a un públic local, tot i que David Barba reivindica que tots ells tenen certa rellevància en la història de Catalunya.

Les visites sobre Just Marlés es fan cada divendres de juliol i agost, a les nou del vespre al Museu del Mar. El preu de l’entrada és de 4 euros.

spot_img

El + Vist