17.9 C
Lloret de Mar
Els actors, en ple assaig

‘La historia de una locura’, entre assaig i assaig

S’intensifiquen els assajos a Lloret de Mar davant l’estrena imminent d’aquest diumenge de La historia de una locura. Una producció a dues bandes, amb una trentena d’actors russos i lloretencs, que es duu a terme en el marc del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG). L’espectacle versiona gestualment El Quixot de Cervantes. A […]

Els actors, en ple assaig

Darreres Notícies

S’intensifiquen els assajos a Lloret de Mar davant l’estrena imminent d’aquest diumenge de La historia de una locura. Una producció a dues bandes, amb una trentena d’actors russos i lloretencs, que es duu a terme en el marc del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG).

L’espectacle versiona gestualment El Quixot de Cervantes. A mida que avancen els assajos, els intèrprets aprenen noves tècniques d’expressió artística. Pel que fa a l’idioma, no és cap barrera. Sasha, coordinadora de la companyia russa Grotesque, assegura que “van sortint paraules curtes, en rus i en espanyol… és divertit, crec que hi ha bona compenetració”. Tot i les dificultats del teatre gestual, els intèrprets russos perceben que els actors llortencs “estan implicats, s’esforcen”.

Montse Xapellí, de la companyia Jubil, subratlla que els actors russos “són encantadors, ells parlen en rus i nosaltres en català, però ens entenem molt bé”. Sònia Campos, de Quantus Teatre, va més enllà en afirmar que “l’experiència és brutal, estem movent parts del cos que no teníem ni idea que es podien moure”.

Diumenge serà el gran dia, en què la trentena d’actors implicats hauran de demostrar tot el que han après a dalt de l’escenari. De nervis, no en falten. “Però sortirà tot bé”, confia Campos.

La historia de una locura s’estrena aquest diumenge, 24 d’agost, al teatre de Lloret. L’espectacle començarà a les 20 hores. Les entrades, al preu de 5 euros, es poden adquirir al web www.teatredelloret.cat.

spot_img

El + Vist