6.7 C
Lloret de Mar

La lloretenca Chloe Sugrañes apareix al calendari dels Bombers del 2023 després d’haver patit una malaltia rara

Per sort, la malformació de Chiari que li van diagnosticar a la Chloe es va poder curar. El calendari solidari dels Bombers es pot comprar al Centre d'Estudi de Llengües de Lloret.

La Chloe, amb el calendari pel punt on apareix la seva foto
La Chloe, amb el calendari pel punt on apareix la seva foto

Darreres Notícies

La Chloe Sugrañes té nou anys i en fa dos li van diagnosticar la malformació de Chiari, una malaltia rara que, per sort, té cura. Allò, però, la va obligar a estar ingressada a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Tot i que a ningú no li agrada estar malalt, la Chloe té un bon record d’aquella experiència pel bon tracte que va rebre. A més a més, allò li va permetre participar amb el Calendari Solidari dels Bombers del proper 2023.

“Fa dos anys em van diagnosticar una malaltia molt rara, però que es va poder curar, i justament va ser el meu aniversari i em van tractar súper bé”

Chloe Sugrañes

La seva mare, l’Esther Sugrañes, reconeix que va ser un cop molt dur quan li van diagnosticar la malaltia a la Chloe, però, per sort, tot va acabar bé.

“Va ser molt dur el xoc, sobretot quan et diuen una malaltia rara, se’t passen pel cap mil situacions, però quan et diuen que té solució ets una mare feliç”

Esther Sugrañes

L’experiència amb els bombers per fer la foto del calendari va ser molt i molt bona.

“Aquest estiu vaig anar al parc de Bombers de Malgrat i el meu germà i jo vam estar amb els bombers, ens ho vam passar súper bé”

Chloe Sugrañes

“Va ser una experiència molt dolça i molt emotiva, els bombers van ser molt macos i va ser un matí súper entranyable”

Esther Sugrañes
L'acte de presentació del calendari (Bombers de la Generalitat)
L’acte de presentació del calendari (Bombers de la Generalitat)

A partir d’aquest any, el Centre d’Estudis de Llengües de Lloret serà una de les seus on es vendrà el calendari solidari dels Bombers. El del 2023 serà el 12è que es publica, sempre amb finalitats solidàries, en col·laboració amb l’Obra Social de Sant Joan de Déu. En els onze anys de camí solidari, han recaptat més de 700.000 euros, que han permès finançar 32 projectes.

Segons els responsables de la iniciativa, quan els nens i nenes pateixen una malaltia, han estat hospitalitzats o són exclosos per patir un trastorn de salut mental o discapacitat, la sessió fotogràfica del calendari es converteix en una via d’escapament que els fa oblidar, encara que només sigui durant una estona, les seves realitats. 

spot_img

El + Vist