4.9 C
Lloret de Mar

La marxa de les Ermites podria ser l’últim any que manté el traçat

El projecte de prolongació de l'autopista preveu que la via passi pel recorregut de la tradicional caminada del Xino-Xano. La previsió és que aquest diumenge hi participin un miler de persones.

Edició passada de la marxa, a Sant Quirze
Edició passada de la marxa, a Sant Quirze

Darreres Notícies

Aquest diumenge podria ser l’últim cop que la marxa de les Ermites del Xino-Xano es du a terme amb el mateix recorregut de sempre. Un membre de l’entitat, Carles Carbonell, ha argumentat que el traçat de l’autopista que hi ha previst afecta el paratge per on passa la caminada.

Com el seu nom indica, la marxa passa per les diferents ermites del municipi, amb divuit quilòmetres de recorregut. Es tracta d’una de les caminades més importants que organitza el Xino-Xano, juntament amb la de les Platges del setembre. De fet, històricament havia estat més concorreguda la de les Ermites, arribant als 3.600 participants quan a les Platges es rondaven els 800, però en els últims deu anys s’ha invertit i les Ermites ha perdut força, per la llarga distància i perquè sol coincidir amb altres marxes i curses.

La previsió per aquest diumenge és arribar al miler de participants. La sortida serà a les vuit del matí des de la plaça de l’Ajuntament, on també hi haurà l’arribada amb botifarrada popular. Els dorsals es poden comprar per internet o al Puntet al preu de sis o bé el mateix dia de la marxa, a partir de les set del matí a la plaça de l’Ajuntament, a deu euros.

spot_img

El + Vist