Home Salut “La millor arma contra la Covid és la vacuna”

“La millor arma contra la Covid és la vacuna”

0
“La millor arma contra la Covid és la vacuna”
Vacunació infantil (Diari de Girona).

La Regió Sanitària de Girona habilita 9 punts de vacunació pediàtrica contra la Covid per als infants de 5 a 11 anys, la qual ha començat avui dimecres. Es tracta d’espais on es poden dirigir tots els infants de la regió, i que es complementaran amb més punts de vacunació en centres d’atenció primària.

A la Regió Sanitària de Girona hi ha prop de 65.000 infants cridats a vacunar.

La campanya comença avui a la tarda amb les primeres dosis administrades a Girona i Calella. La majoria d’aquests espais ja estan operatius i en els propers dies incorporaran també una línia pediàtrica. Es tracta dels punts situats a Blanes, Figueres i Ripoll. A aquests punts, s’hi afegeixen 3 nous espais que funcionaran de la mateixa manera, ubicats a Santa Coloma de Farners, Palafrugell i Pineda de Mar.

Local de Mas Enlaire que es reobre com a punt de vacunació massiva a Blanes.
El local de Mas Enlaire, punt de vacunació a Blanes.

El pediatra Josep Anton López, de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, subratlla que “la millor arma contra el virus és la vacuna, que protegeix els nens del coronavirus i a la vegada els protegeix de l’entorn”.

Les famílies han de demanar hora per vacunar els seus infants a la pàgina web vacunacovidsalut.cat.

Els infants d'entre 5 i 11 anys rebran una dosi adaptada de Pfizer(Reuters/Dado Ruvic)
Els infants d’entre 5 i 11 anys rebran una dosi adaptada de Pfizer(Reuters/Dado Ruvic)

Les criatures han d’anar acompanyades dels seus progenitors o un tutor/a legal. En cas que es vacunin sense estar acompanyats dels seus mares i pares –per exemple, per àvies i avis- ho podran fer si presenten un document de consentiment informat.

Ara mateix, en la sisena onada, la franja d’edat que té més incidència de casos de covid és la dels menors de 9 anys. La incidència acumulada a 14 dies en els infants més petits, de 0 a 9 anys, és de 771, la més alta i molt per sobre de la mitjana a Catalunya, que és de 487.

En tota la pandèmia hi ha hagut 84 infants de 5 a 11 anys ingressats per Covid, quatre dels quals a l’UCI.

A més, d’aquesta edat n’hi ha hagut 43 que han tingut la principal complicació associada a la covid en infants, la síndrome inflamatòria multisistèmica, que apareix setmanes després de la infecció, fins i tot en infants que l’han passat lleu. Tots han estat ingressats i sis han estat en unitats de cures intensives.

Des de l’inici de la pandèmia, hi ha hagut tres nens d’entre 0 i 9 anys que han mort.