21.6 C
Lloret de Mar

La PAH i l’Ajuntament celebren la nova llei que regula el preu dels lloguers

De moment, Lloret de Mar no és un dels seixanta municipis on s’aplica de manera immediata la normativa, però s’hi podria incloure per ple.

Representants del sindicat amb el president Torra
Representants del sindicat amb el president Torra

Darreres Notícies

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i l’Ajuntament veuen amb bons ulls la nova llei que regula el preu dels lloguers i que s’ha aprovat recentment al Parlament de Catalunya. De moment, Lloret de Mar no és un dels seixanta municipis on s’aplica de manera immediata la normativa, però s’hi podria incloure per ple.

Des de la PAH de Lloret, Enric Bonmatí, celebra que el Parlament hagi aprovat una llei que ha de posar fi als lloguers abusius que cada cop són més elevats i n’hi ha més. La mesura arriba després que el Sindicat de Llogaters, ERC, els comuns i la CUP arribessin a un acord “in extremis” amb Junts per Catalunya. L’acord final marca que la limitació del preu no s’aplicarà als petits propietaris que tinguin uns ingressos inferiors als 2.000 euros mensuals, incloent el lloguer. En aquest sentit, Enric Bonmatí envia un missatge de tranquil·litat als petits propietaris i recorda que la llei afecta, especialment, els grans tenidors.

El representant de la PAH a Lloret ha recordat que al municipi hi ha actualment 115 habitatges buits que són propietat de grans tenidors. I reclama a l’Ajuntament que recuperi aquests pisos i els destini a habitatge social. Precisament, la regidora d’Habitatge, Jennifer Pérez, assegura que ja treballen en aquesta línia.

Pel que fa a la llei que regula el preu del lloguer, la regidora ha explicat que Lloret de Mar no està inclòs a la llista de municipis on s’aplica de manera directa, però matisa que el ple podria decidir incloure’l, sempre i quan els tècnics municipals determinin que la ciutat compleix els requisits que marca la normativa. Jennifer Pérez creu que és una bona llei, que ajudarà a frenar els lloguers abusius.

Cal tenir en compte que, malgrat que el Parlament de Catalunya ha aprovat la llei, el Tribunal Constitucional s’albira com l’últim escull perquè prosperi. Recordem que a instàncies del Partit Popular i de C’s, el primer esborrany de la llei va ser dut al Consell de Garanties Estatutàries, l’òrgan consultiu del Parlament que elabora informes sobre la possible inconstitucionalitat dels textos presentats.

Segons els lletrats del Parlament, la llei podria envair competències de l’Estat i ser declarada, per tant, inconstitucional. Caldrà veure si algun partit polític presenta recurs i en cas afirmatiu, què acaba decidint el Constitucional.

spot_img

El + Vist