21.7 C
Lloret de Mar
La parròquia de Sant Romà

La parròquia de Sant Romà recomana que no es vagi a missa pel coronavirus

La mesura afecta la catequesi, els esplais, Càritas (excepte el servei d'aliments), concerts i assajos.

La parròquia de Sant Romà

Darreres Notícies

La parròquia de Sant Romà fa el següent comunicat. Davant la situació d’emergència sanitària, seguint les indicacions dels responsables diocesans i les disposicions de les autoritats competents, queden desconvocades o ajornades les reunions a la Parròquia de Sant Romà previstes els propers dies fins a nova notificació. L’objectiu és prevenir el contagi del coronavirus.

Aquesta mesura afecta la catequesi (tots els nivells, sessions i celebracions), esplais parroquials (activitats setmanals, colònies i sortides), Càritas (excepte el servei d’aliments), concerts a l’església i l’assaig setmanal de les corals Alba de Prima i cor Ars Nova.

Si bé les misses se celebraran en els horaris habituals, l’obligació d’assistir-hi queda en suspensió, especialment per a les persones de més edat o amb afectacions prèvies i els seus cuidadors. Hi ha la possibilitat de seguir les celebració de la missa per televisió.

Les persones que participin a les misses han de ser estrictes en l’aplicació de les normes d’higiene a fi de prevenir el coronavirus i altres malalties:

  • no hi haurà aigua beneïda a les piques
  • els assistents han de mantenir la separació adequada entre ells
  • s’elimina el gest de donar-se la pau
  • cal combregar amb la mà
  • no s’han de tocar les imatges sagrades

Les ceremònies exequials s’oficiaran a l’esplanada d’accés al cementiri. Més endavant es podrà demanar que s’apliqui una missa pels difunts. Pel que fa a les celebracions de Setmana Santa, previsiblement quedaran reduïdes als oficis litúrgics més elementals.

spot_img

El + Vist