16.6 C
Lloret de Mar

La parròquia de Sant Romà recomana que no es vagi a missa pel coronavirus

La mesura afecta la catequesi, els esplais, Càritas (excepte el servei d'aliments), concerts i assajos.

La parròquia de Sant Romà
La parròquia de Sant Romà

Darreres Notícies

La parròquia de Sant Romà fa el següent comunicat. Davant la situació d’emergència sanitària, seguint les indicacions dels responsables diocesans i les disposicions de les autoritats competents, queden desconvocades o ajornades les reunions a la Parròquia de Sant Romà previstes els propers dies fins a nova notificació. L’objectiu és prevenir el contagi del coronavirus.

Aquesta mesura afecta la catequesi (tots els nivells, sessions i celebracions), esplais parroquials (activitats setmanals, colònies i sortides), Càritas (excepte el servei d’aliments), concerts a l’església i l’assaig setmanal de les corals Alba de Prima i cor Ars Nova.

Si bé les misses se celebraran en els horaris habituals, l’obligació d’assistir-hi queda en suspensió, especialment per a les persones de més edat o amb afectacions prèvies i els seus cuidadors. Hi ha la possibilitat de seguir les celebració de la missa per televisió.

Les persones que participin a les misses han de ser estrictes en l’aplicació de les normes d’higiene a fi de prevenir el coronavirus i altres malalties:

  • no hi haurà aigua beneïda a les piques
  • els assistents han de mantenir la separació adequada entre ells
  • s’elimina el gest de donar-se la pau
  • cal combregar amb la mà
  • no s’han de tocar les imatges sagrades

Les ceremònies exequials s’oficiaran a l’esplanada d’accés al cementiri. Més endavant es podrà demanar que s’apliqui una missa pels difunts. Pel que fa a les celebracions de Setmana Santa, previsiblement quedaran reduïdes als oficis litúrgics més elementals.

spot_img

El + Vist