1.8 C
Lloret de Mar
Un votant, al pavelló del Pompeu Fabra, en les eleccions del 14F a Lloret.

La participació a la una del migdia cau 15 punts respecte al 2017 a Lloret de Mar

Les dades recollides aquest 14F a la vila segueixen la mateixa tendència que al conjunt de Catalunya.

Un votant, al pavelló del Pompeu Fabra, en les eleccions del 14F a Lloret.

Darreres Notícies

Cau la participació en les eleccions al Parlament de Catalunya. A la una del migdia és del 18,53%, 15 punts més baixa que la dels comicis del 21 de desembre del 2017 (que va ser del 33,72% a la mateixa hora). Aquestes són les dades recollides a Lloret de Mar, que segueixen la mateixa tendència que al conjunt de Catalunya.

La jornada electoral ha començat de bon matí, amb total normalitat. Les 31 meses s’han constituit sense problemes a la vila, repartides a tres noves seus (Teatre, Pavelló Municipal d’Esports i Pavelló de l’escola Pompeu Fabra), a les quals s’hi afegeix la Casa de la Cultura (l’única seu que repeteix respecte de les eleccions anteriors).

Jornada electoral del 14F al Teatre.

En aquesta jornada electoral, hi ha cridades a votar 20.123 persones a Lloret (que conformen el cens d’aquest 14F). Les seus electorals han obert a les 9 del matí i es tancaràn a les 20h (estaran obertes de forma ininterrompuda). La consulta del cens mitjançant el DNI facilita la seu electoral, la secció i la mesa on s’ha d’anar a votar.

Jornada electoral a la Casa de la Cultura, aquest 14 de febrer.

La participació presencial als col·legis, però, es veurà reduïda pel gran nombre de persones que han decidit votar per correu. Aquest vot ha crescut exponencialment i aquests comicis arriba al 5,3% del total del cens a Catalunya. En la convocatòria del 2017, la xifra va ser de l’1,48% (també al conjunt del país).

Un senyor fa efectiu el dret a vot, al pavelló municipal d’esports (14F).

En les dades recollides en la jornada electoral d’aquest diumenge també hi pot haver influït la recomanació de les franges horàries per anar a votar per evitar cues i aglomeracions, afavorir la votació més segura per a persones de risc -entre les 9 del matí i les 12 del migdia- i reservar l’hora de 7 a 8 del vespre perquè puguin votar les persones afectades per la Covid i els contactes estrets en quarantena. El fet que es tracti de recomanacions fa incerta l’afluència als col·legis electorals.

spot_img

El + Vist