8 C
Lloret de Mar

La Plataforma per la Pau farà un minut de silenci cada dijous per les víctimes de les guerres

Aquest dijous s'ha fet la primera d'aquestes concentracions i, entre els assistents, la ucraïnesa Oksana Duchak, que assegura que si s'allarga el conflicte se n'anirà a Ucraïna a lluitar.

Un dels concentrats amb una bandera d'Ucraïna
Un dels concentrats amb una bandera d'Ucraïna

Darreres Notícies

La Plataforma per la Pau de Lloret es concentrarà cada dijous per denunciar totes les guerres que hi ha al món. Arran de la Guerra a Ucraïna, l’entitat ha decidit trobar-se cada dijous a la Plaça de la Vila per denunciar que cada dia mori gent al món per culpa de les guerres.

servicios profesionales jimenez

Una membre de la Plataforma, Maria Carme Bernat, explica que la intenció és fer un minut de silenci per recordar les persones mortes arran d’aquesta atrocitat.

“Cada dijous farem un minut de silenci per totes les víctimes d’Ucraïna, però també per les víctimes de les guerres d’arreu del món”

Maria Carme Bernat
Un minut de silenci en record a les víctimes de totes les guerres
Un minut de silenci en record a les víctimes de totes les guerres

Aquest dijous s’ha fet la primera concentració, que ha comptat amb el suport de l’associació de dones l’Aurora. La presidenta, Maite Rodríguez, remarca que l’entitat sempre estarà en contra dels atacs bèl·lics.

“L’Aurora som pacifistes i hem de tenir present, també, que la major part de les refugiades són dones i infants i hem de donar suport a aquestes dones valentes que deixen el seu país perquè són atacades”

Maite Rodríguez

Entre les persones concentrades, hi ha hagut diferents representants de la comunitat ucraïnesa a Lloret. Una d’elles és l’Oksana Duchak, que explica que estan patint molt en la distància. Ella, per exemple, té bona part de la família a Ucraïna.  

“Jo tinc els meus fills, la meva neta i els meus pares allà i la veritat és que ens fa molt mal el que està passant i estem fatal”

Oksana Duchak
Representants de la comunitat ucraïnesa concentrades a la Plaça de la Vila
Representants de la comunitat ucraïnesa concentrades a la Plaça de la Vila

Oksana Duchak reconeix que mai no s’haurien imaginat que esclataria una guerra com l’actual i, de fet, el dia que Rússia va atacar Ucraïna, ella tenia programat viatjar-hi. Això sí, si el conflicte s’allarga gaire temps, s’està plantejant anar cap allà per estar al costat de la seva família i defensar el seu país.

“Crec que, si es prolonga la guerra, moltes dones, jo la primera, anirem a Ucraïna per estar al costat de les nostres famílies i lluitar”

Oksana Duchak

Sobre tota l’ajuda que estan rebent per part de Lloret i d’arreu, s’ha mostrat molt agraïda. Tot i així, ha explicat que els familiars que són allà asseguren que no els arriba res.

Com diem, la Plataforma per la Pau convoca la ciutadania cada dijous, a les set de la tarda a la Plaça de la Vila, per condemnar aquesta i totes les guerres que hi ha al món.

spot_img

El + Vist