19 C
Lloret de Mar
Hospital de Blanes

La pressió per la Covid-19 obliga a suspendre l’activitat quirúrgica programada amb ingrés a l’Hospital de Blanes

La mesura entra en vigor avui , tot i que es manté la cirurgia sense ingrés, l’activitat urgent i que no es pot ajornar.

Hospital de Blanes

Darreres Notícies

L’Hospital Comarcal de la Selva, situat a Blanes, suspèn l’activitat quirúrgica programada amb ingrés a causa de la pressió de la cinquena onada de la Covid-19. La mesura entra en vigor aquest mateix dilluns i s’allargarà fins que la situació millori.

Sí que es mantindrà la cirurgia sense ingrés, així com la cirurgia considerada no ajornable, és a dir, urgent. En aquest sentit, recordem que l’Hospital de Blanes concentra l’activitat quirúrgica de traumatologia i oftalmologia.

Albert De Luis, director mèdic de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, assenyala que la xifra de malalts ingressats per Covid al centre és molt alta i això els ha obligat a ajornar les operacions que no es consideren urgents, per tal d’alliberar llits per a persones amb coronavirus i “descongestionar les urgències”.

El nombre total de pacients positius per coronavirus ingressats als centres de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva és de 71 persones, segons l’últim recompte. Actualment hi ha 35 persones a l’Hospital de Calella i 36 al de Blanes.

A l’Hospital de Calella s’han registrat 22 ingressos, s’han comptabilitzat 14 altes, de les quals dues han estat trasllades en altres centres i 2 més han negativitzat però els pacients continuen ingressats, i 1 defunció.

A l‘Hospital de Blanes, respecte a l’últim recompte (26/07), s’han registrat 11 ingressos, s’han comptabilitzat 15 altes, 3 de les quals són trasllats en altres centres, i 1 defunció.

Cal destacar que de les persones hospitalitzades a Calella per la Covid-19, el 51% no estan vacunades o bé tenen la pauta incompleta. I en el cas de l’Hospital de Blanes, el percentatge creix fins al 77%. Cal insistir en la importància que té la vacunació enfront del coronavirus.

Segons els informes de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), el risc de rebrot a l’Alt Maresme, en la darrera setmana, se situa en els 977 punts i l’RT és del 0,78. Mentre que a la Selva Marítima el risc de rebrot és de 1.040 punts i l’RT és del 0,66. Al global de la Regió Sanitària, el risc de rebrot arriba als 794 punts i l’RT és del 0,80.

Tenint en compte tots els centres de la Corporació, el nombre de professionals positius i en aïllament per la Covid-19 és de 19 persones.

spot_img

El + Vist