11.7 C
Lloret de Mar

La revetlla d’entitats, primera activitat de la Capitalitat de la Cultura Catalana a Lloret

Es farà aquest dissabte, a la plaça Domènec Moner i Basart, al Rieral, de 10 a 14 hores, amb una vintena d'entitats.

La presentació de la Capitalitat de la Cultura Catalana a Lloret de Mar
La presentació de la Capitalitat de la Cultura Catalana a Lloret de Mar

Darreres Notícies

Aquest dissabte se celebra la Revetlla d’associacions i entitats culturals. L’objectiu de la trobada, que s’emmarca dins dels actes de la Capitalitat de la Cultura Catalana, és retre homenatge i posar en valor les associacions locals com una eina essencial per vehicular el coneixement i la difusió de la cultura.

servicios profesionales jimenez

Les activitats organitzades es faran dissabte, de deu a dues, a la plaça Domènec Moner i Basart, al Rieral, i hi participaran una vintena d’entitats lloretenques. El regidor de Cultura, Cristian Fernández, afirma que té ganes de començar la celebració.

“Molt contents d’encetar aquesta capitalitat fent una revetlla al mes de febrer amb les nostres entitats”

Cristian Fernández

Durant tot el matí hi haurà diferents parades amb informació de les diferents entitats i, a més, s’han programat una sèrie d’actes. Després de la inauguració, prevista per a les deu del matí, la Coral Unió Lloretenca oferirà un petit concert, tal com ha explicat el seu director, Manel Alsina.

“Cantarem cançons catalanes, alguna sardana, alguna havanera… i música popular, bàsicament catalana”

Manel Alsina

El programa seguirà amb una actuació musical de l’Asociación Tártaro-Bashkir, una xerrada d’astronomia amb AstrumLloret, i una actuació de percussió de la colla Kalatrons. A continuació, la Confraria de Sant Elm ha preparat un recital de textos, segons ha explicat el president, Ignasi Riera.

“Recitarem uns escrits que hem fet que tenen relació amb Lloret i amb la història de la Confraria de Sant Elm i el que feia en els seus inicis i el que ha fet al llarg de la seva història”

Ignasi Riera

A la revetlla també hi haurà Punt d’Equilibri, que, a dos quarts de dotze del migdia, oferirà un taller de meditació guiada, a banda d’un taller de pintacares durant tot el matí, tal com ha explicat una pedagoga de Punt d’Equilibri, Marta Robles.

“Estarem informant de totes les activitats que fem i farem una sèrie de tallers, com un de pintacares i una meditació guiada”

Marta Robles

A les dotze del migdia, es repartirà coca per a tothom. La festa comptarà també amb diferents exhibicions: una de moviments coreografiats amb i sense espases, a càrrec d’AECO, l’Associació per l’estudi de les cultures orientals; una de dansa amb les dones de l’Aurora; una de balls típics de Pujab amb l’Associació Cultural de l’Índia; i una de ball que oferirà la Casa de Cúllar.  

El tancament el faran els Amics de la Música amb un concert que començarà a tres quarts d’una. Escoltem la presidenta de l’entitat, Silvia Castillo.

“Presentarem el duo de violins Gloria, format per Natalia i Vitali, que interpretaran un repertori de música pop, country i tangos”

Silvia Castillo

A banda de totes aquestes activitats, també hi haurà altres propostes durant tot el matí, com una exhibició de les puntaires de Lloret o tallers de rem ergòmetre amb el Club Rem Santa Cristina. De clubs de rem, també hi haurà Sant Romà, tal i com explica una membre, Eva Ramos.

“Agraïm que hagin considerat que el rem sigui present en aquesta celebració i volem donar més visibilitat al rem”

Eva Ramos

Tot plegat es complementarà amb la projecció contínua de tres vídeos: el curtmetratge La llegenda del traginer del Veïnat de les Alegries, un sobre la Tirada a l’art del Xino-Xano i un altre de Lloret Negre.

La revetlla d’entitats amb motiu de la capitalitat de la cultura catalana se celebrarà aquest dissabte al matí, de deu a una, a la plaça Domènec Moner i Basart, al Rieral. Allà hi haurà una caseta de la Capital de la Cultura Catalana, on es podrà recollir un programa de mà amb el detall de totes les activitats que hi ha programades a Lloret de febrer a abril.

spot_img

El + Vist