4.2 C
Blanes
La Tirada a l'Art d'una edició anterior

La Tirada a l’Art, del Xino Xano, es durà a terme finalment aquest diumenge a Lloret

L'activitat va quedar posposada la setmana passada per problemes tècnics de la pròpia penya.

La Tirada a l'Art d'una edició anterior

Darreres Notícies

El Xino-Xano farà aquest diumenge la Tirada a l’Art, que es va haver d’ajornar la setmana passada per problemes tècnics de la pròpia entitat.

Com sempre, el punt de trobada serà davant d’”Es Trajo d’en Reyné”. La primera tirada està prevista cap a les 8 hores, sempre que el temps ho permeti, tal i com ho explica Miquel Joancomartí, membre del Xino-Xano.

La Tirada a l’Art és una activitat tradicional i molt lloretenca que consisteix en reproduir aquest sistema antic de pesca, que demana la col·laboració de tots els presents. Aquesta tècnica suposava, anys enrere, el mètode de subsistència per a moltes famílies lloretenques. “Hi participava gent de mar i de terra, donava vida a molta gent, fins i tot els nanos hi anaven abans d’anar a escola per portar un grapat de peix a casa“, apunta Joancomartí.

A més, l’entitat posa a la venda les seves manualitats, per col·laborar a mantenir les diferents activitats que es fan al llarg de l’any. També es podrà comprar el calendari del Xino-Xano del 2019.

La Tirada a l’Art arriba aquest diumenge, a les 8 hores. Amb tot el peix pescat es farà un bon esmorzar entre tots els participants.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist