16.5 C
Lloret de Mar
Representació de 'Luces de bohemia' avui al Rocagrossa.

La versió adolescent de ‘Luces de Bohemia’, al Rocagrossa

El procés ha anat a càrrec de La Caravana de les Arts, que ha comptat amb les col·laboracions destacades de Fermí Reixach i Irene Soler.

Representació de 'Luces de bohemia' avui al Rocagrossa.

Darreres Notícies

Estrena avui a l’institut Rocagrossa de ‘Luces de Bohemia’, l’obra amb què Valle-Inclán va inaugurar el gènere de l’esperpent. Es tracta d’una adaptació per al públic escolar d’aquest clàssic del teatre espanyol que retrata la societat de principis del segle XX. També és una crítica a la religió i una reflexió sobre el paper de l’artista.

El procés ha anat a càrrec de La Caravana de les Arts, que ha comptat amb les col·laboracions destacades de Fermí Reixach i Irene Soler. L’actriu i guionista s’ha encarregat de condensar i transformar el text per fer-lo més proper als espectadors adolescents, segons Paco Moreno, actor i col·laborador de la ràdio.

Un moment de la funció de 'Luces de bohemia' amb públic de Batxillerat.
Un moment de la funció de ‘Luces de bohemia’ amb públic de Batxillerat.

La lloretenca Irene Soler, a qui coneixem de la sèrie ‘Los favoritos de Midas’, ha dut a terme des de Madrid l’adaptació del text de ‘Luces de bohemia’. Assegura que ha estat “tot un repte del que he gaudit molt”.

Com hem dit, aquesta versió compta amb una veu de luxe, la de Fermi Reixach, que recita unes poesies de l’obra.

libro descargable 1040 Luces de bohemia
Portada del llibre de Valle-Inclán.

Després d’un mes intens d’assajos (a tot arreu, fins i tot en parcs a l’aire lliure), ‘Luces de bohemia’ es representa aquest divendres als alumnes de Batxillerat de l’institut Rocagrossa. Hi intervenen els actors David Estany, Tania Vidal i Cristina Catalán, les quals representen diferents personatges. Es tracta d’una de les obres que es treballen en aquest curs escolar.

spot_img

El + Vist