9.1 C
Lloret de Mar
Part del material detectat en l'abocament (ADF)

L’ADF i l’Ajuntament denuncien l’incivisme dels abocaments il·legals

L'últim detectat ha estat a l'antiga carretera de Vidreres i ja s'ha retirat. L'ADF creu que podria tractar-se d'un taller mecànic il·legal.

Part del material detectat en l'abocament (ADF)

Darreres Notícies

L’ADF ha detectat un nou abocament il·legal als boscos de Lloret, en concret a l’antiga carretera que va fins a Vidreres, just abans de l’entrada de la urbanització Lloret Blau. L’Ajuntament ja ha retirat les deixalles, però l’Agrupació de Defensa Forestal denuncia aquest acte incívic, que malauradament es repeteix sovint en aquesta zona, tal com lamenta el coordinador de l’ADF a la Selva marítima, Enric Martínez.

En aquest cas, Enric Martínez, creu que es tracta d’algun taller il·legal dels que sovint hi ha a les urbanitzacions. Tot i així, apunta que hi ha diferents persones que fan abocaments il·legals, ja que s’ha trobat tot tipus de productes, com ara una bombona de butà, restes de material d’obra, runa o, fins i tot, restes de plantacions de marihuana.

Els productes detectats a l'abocament (ADF)
Els productes detectats a l’abocament (ADF)

Des de l’Ajuntament, el regidor de Gestió Forestal, Jordi Orobitg, lamenta aquestes actituds que tenen efectes molt negatius en el medi ambient, però també en l’elevat cost de la gestió d’aquestes residus.

Jordi Orobitg assegura que, afortunadament, avui en dia es fan molts menys abocaments il·legals dels que es feien antigament. Tot i així, és una actuació que cal denunciar.

El regidor reconeix que és difícil detectar els responsables d’aquests actes, però assegura que sempre es fa una investigació i, si es detecta el culpable, s’exposa a sancions diverses, que van dels 300 als centenars de milers d’euros.

spot_img

El + Vist