4.2 C
Blanes
El mar de la costa lloretenca

L’aigua de la costa lloretenca presenta una qualitat excel·lent estiu rere estiu

La situació es dona es totes les platges i cales del litoral.

El mar de la costa lloretenca

Darreres Notícies

L’aigua del mar de la costa lloretenca presenta una qualitat excel·lent. Així ho demostra l’anàlisi que duu a terme setmana rere setmana l’Agència Catalana de l’Aigua.

Segons la Generalitat, al litoral lloretenc hi ha sis punts de control, repartits entre les diferents platges i cales. Totes les anàlisis que s’han anat publicant afirmen que la qualitat és excel·lent. Per tant, l’aigua és apta per al bany i compleix els requisits de qualitat.

El regidor de Platges, Jordi Orobitg, valora aquesta excel·lència en termes positius i afirma que no és una tasca senzilla ja que “estem parlant d’un medi molt sensible, amb molta presència humana, en un àmbit urbanitzat en què podria haver-hi contaminació i també amb una elevada presència de vaixells… aconseguir aquest equilibri ens ha de fer estar orgullosos”.

El regidor recorda que, un any més, Lloret ha renovat les cinc banderes blaves, per a totes les seves platges i cales, i que un dels aspectes que valora el distintiu és la qualitat de les aigües. En aquest sentit, l’Ajuntament hi aporta una embarcació que recull restes sòlides que suren a la superfície del mar, a més de restringir el consum de tabac a la sorra per evitar més restes.

Hem d’afegir que l’excel·lència de les aigües, de màxima qualificació, es dona a la immensa majoria de les platges de Catalunya.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist