18.1 C
Lloret de Mar
El passeig marítim de Lloret de Mar

L’Ajuntament convoca el concurs d’idees per remodelar l’eix urbà del municipi

Inclou el passeig marítim i les avingudes Just Marlès, Pau Casals i del Rieral. Es tracta d'un projecte ambiciós i el concurs ja ha despertat un elevat interès.

El passeig marítim de Lloret de Mar

Darreres Notícies

Pas endavant per a la remodelació del principal eix urbà de Lloret de Mar, que inclou el passeig marítim i les avingudes Just Marlès, Pau Casals i del Rieral. L’Ajuntament ha fet públiques les bases del concurs d’idees.

Es tracta d’un dels projectes més ambiciosos del Pla operatiu de renovació turística de la destinació. El regidor encarregat del pla, Jordi Orobitg, apunta que és molt necessari donar una nova imatge al passeig marítim, considerat “l’aparador de Lloret”, i també a l’avinguda Just Marlès, que sempre ha estat “molt condicionada per les activitats d’oci nocturn”.

“El que s’hauria de fer és una rambla a favor dels vianants i en detriment dels vehicles que la faria molt més atractiva per altres sectors com els comerciants o la restauració”

Jordi Orobitg

El projecte també inclou la remodelació de l’avinguda Pau Casals, molt transitada i molt malmesa. Arreglar aquesta avinguda “és un deute pendent històric d’aquest municipi”, segons Orobitg.

El concurs constarà de dues fases: una de selecció, on es podran presentar tots els licitadors que compleixin els requisits establerts a les bases, i una d’adjudicació, en què s’hauran escollir sis de les propostes presentades. D’aquestes sis propostes, se n’escolliran tres.

“Intentar atraure talent perquè ens facin propostes que probablement al comú dels mortals se’ns escapen i que serveixin per projectar el Lloret del futur”

Jordi Orobitg

Seran les tres candidatures finalistes, que hauran de desenvolupar el projecte de la idea inicial en un termini de dos mesos i mig. La dotació econòmica per al concurs és de 116.000 euros més IVA.

La crida s’adreça a professionals tant nacionals com internacionals. En aquest sentit, les bases s’han traduït al castellà i a l’anglès. I ja s’ha copsat un elevat interès, ja que el plec de condicions és el més descarregat de la història de Lloret de Mar.

La intenció del concurs és atraure talent per definir com ha de ser el Lloret del futur. La inversió serà molt elevada i amb les arques municipals no es pot afrontar; així que caldrà buscar subvencions especials, com el fons europeu Next Generation.

El pla operatiu de reconversió turística va del 2015 al 2020 i l’han elaborat l’Ajuntament, la Generalitat de Catalunya i la Mesa Empresarial de Turisme de Lloret de Mar.

spot_img

El + Vist