7.3 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament crea un reglament per adjudicar els habitatges per a situacions d’emergència econòmica i social

La regidora d’Habitatge, Jennifer Pérez, ha explicat que comptar amb aquest reglament era una necessitat per poder establir de manera objectiva, fixa i, sobretot, transparent els criteris.

Claus d'habitatges (Estudio DAES)
Claus d'habitatges (Estudio DAES)

Darreres Notícies

L’Ajuntament ha creat un reglament per regular l’adjudicació dels habitatges de propietat o gestió municipal que estan destinats a atendre situacions d’emergència econòmica i social. Hi ha una desena d’habitatges d’aquestes característiques. La gran majoria d’aquests habitatges es destinen a persones sense llar, mentre que la resta són per a persones amb risc imminent de perdre l’habitatge.

servicios profesionales jimenez

La regidora d’Habitatge, Jennifer Pérez, ha explicat que comptar amb aquest reglament era una necessitat per poder establir de manera objectiva, fixa i, sobretot, transparent els criteris per adjudicar un d’aquests habitatges quan algú és desnonat de casa seva i es troba que, si no rep ajuda, haurà de dormir al carrer. Són habitatges d’ús temporal, fins que la persona o família usuària troba una solució.

Abans d’atorgar-los un habitatge d’aquestes característiques, des de l’Ajuntament es vetlla per intentar que hi hagi un aplaçament del desnonament o bé perquè el gran tenidor acordi un lloguer social.

Un dels criteris que s’estableixen és l’econòmic, que presenta un ventall divers segons el nombre de persones convivents: un màxim mensual de prop de 570 euros per a una persona sola i 1.035 per a cinc convivents. També s’estableixen uns punts diferents segons si es tracta d’una persona sola, d’una família monoparental o nombrosa, si hi ha descendents o persones dependents al càrrec, etc.

La regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, ha posat èmfasi en què espera que amb el nou reglament s’acabi amb la rumorologia que els criteris que s’utilitzen són subjectius segons qui fa la demanda.

En aquest sentit, la regidora d’Habitatge, Jennifer Pérez, ha matisat que el que es prioritza sempre és poder treballar conjuntament amb la persona beneficiària de l’habitatge per evitar que ningú no hagi de dormir al carrer.

Tots els grups hi han votat a favor, excepte Cs, que s’ha abstingut. En l’arxiu, escolta els diferents portaveus municipals.

spot_img

El + Vist