7.7 C
Lloret de Mar
Entrada a l'hospital sociosanitari

L’Ajuntament critica que la Corporació tardi tant a canviar l’ascensor del sociosanitari

Els usuaris estan sense ascensor des de l'octubre i el regidor creu que fins al març no estarà en funcionament el nou.

Entrada a l'hospital sociosanitari

Darreres Notícies

L’Ajuntament critica que la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) no actués d’urgència quan es va espatllar l’ascensor de l’hospital sociosanitari de Lloret. L’aparell va deixar de funcionar al setembre, l’obra per muntar-ne un de nou es va adjudicar a l’octubre, però els treballs no han començat fins a finals del mes de gener.

Per tant, fa gairebé cinc mesos que els usuaris de l’equipament estan sense ascensor. Davant d’això, els familiars de diversos usuaris s’han queixat, ja que alguns tenen problemes de mobilitat i no es poden desplaçar per les escales.

Les queixes han arribat a l’Ajuntament, però també al Síndic del Ciutadà de Lloret, que les ha traslladat al Síndic de Greuges de Catalunya. Aquest últim, les ha admès a tràmit i ha demanat informació a l’administració corresponent, que és la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Marcel Prats, adjunt de direcció de l’organisme, reconeix que han rebut queixes dels pacients, però assegura que s’han solucionat cas per cas. I argumenta que abans de decidir canviar l’ascensor es van haver d’assegurar que el vell no es podia arreglar.

Per la seva banda, però, el regidor de Serveis a les Persones, Antonio Lorente, és molt crític amb la Corporació i els acusa de no haver donat prou importància al problema.

A més, el regidor també critica que, mentre no funciona l’ascensor, s’han habilitat unes cadires salvaescales, però que és un sistema que fa por als usuaris, que se senten insegurs. Això sí, durant aquest temps s’han fet els serveis de fisioteràpia a la tercera planta i el menjar s’ha pujat amb el muntacàrregues.

L’hospital sociosanitari està especialitzat en l’atenció geriàtrica, de llarga estada i de pacients amb malalties cròniques. Construït l’any 1974, l’equipament compta actualment amb 63 places sociosanitàries, 24 places de residència assistida i 15 places d’hospital de dia.

Segons el Diari de Girona, la instal•lació del nou ascensor té un cost de 40.000 euros.

spot_img

El + Vist