18.5 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament de Lloret aprova per unanimitat el pla d’igualtat entre dones i homes

Actualment al consistori hi treballen 345 persones -una xifra elevada-, de les quals un 44% són dones.

El ple ordinari d'aquest dilluns, 1 d'agost del 2022.
El ple ordinari d'aquest dilluns, 1 d'agost del 2022.

Darreres Notícies

Eliminar qualsevol desigualtat entre homes i dones en el si de l’Ajuntament de Lloret. És un dels principals objectius del pla d’igualtat aprovat en el ple d’aquest dilluns, que pretén eliminar qualsevol tipus de discriminació per raó de sexe al consistori.

servicios profesionales jimenez

Actualment hi treballen 345 persones -una xifra elevada-, de les quals un 44% són dones. Però cal tenir en compte que hi ha departaments molt masculinitzats, com la policia, i d’altres més feminitzats, els quals es volen equilibrar.

El pla també busca augmentar la consciència de gènere en la plantilla i, de pas, introduir aquesta perspectiva a l’hora de contractar, formar o bé retribuir el personal, així com la prevenció i actuació davant de l’assetjament sexual.

El pla, que compta amb un seguit d’accions i mesures que s’han d’anar executant i revisant des d’ara i fins al 2016, s’ha aprovat per unanimitat. En el debat, els ‘comuns’ van demanar que els objectius s’estenguessin també a les empreses subcontractades per l’Ajuntament. Una proposta que l’equip de govern veu amb bons ulls.

Jennifer Pérez (ERC), regidora d’Igualtat, destaca que “el pla inclou tot el personal, en el cas de les empreses externes es requereix que tinguin el seu pla d’igualtat”. Jordi Sais (Junts per Lloret) opina que “estaria bé que les empreses subcontractades estiguin també dins d’aquest pla”.

Cristian Fernández, regidor no adscrit, afegeix que “encara queda camí per recórrer per eliminar les desigualtats entre dones i homes”. Lluïsa Baltrons (Força Lloret) recorda que “fa 6 anys del primer pla, calia actualitzar els objectius”.

Francisco Pastor (PSC) qualifica el ple “d’ambiciós, amb diferents accions, serà complicat d’aconseguir però entre tots hi ajudarem”. El mateix que opina Miguel Gracia (Lloret en Comú), que diu que “és un pla molt ambiciós, esperem que no es quedi en un calaix i es faci efectiu”.

El document aprovat és una actualització del pla d’igualtat anterior. Datava del 2016 i calia adaptar-lo a la realitat i a la nova normativa.

spot_img

El + Vist