9.9 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament deixarà d’ingressar 1,4M€ per les plusvàlues

Segons una sentència del Tribunal Constitucional, els consistoris deixaran de cobrar aquest impost, tot i que els tècnics municipals confien en què es trobarà una solució global abans d'acabar l'any.

Vista aèria de Lloret
Vista aèria de Lloret

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret deixarà d’ingressar 1,4 milions d’euros per les plusvàlues. Un fet que complica molt l’elaboració del pressupost pel 2022.

servicios profesionales jimenez

Els consistoris deixaran de cobrar aquest impost arran d’una sentència del Tribunal Constitucional, que ha invalidat la manera com es calcula l’impost de plusvàlues, és a dir, el que cobren els ajuntaments en les vendes, donacions o herències d’immobles. 

La regidora d’Hisenda, Lara Torres, reconeix que aquesta decisió complica bastant la confecció del pressupost municipal per al 2022.

“En l’esborrany de pressupost, ens permetia tenir uns ingressos d’1,4 milions d’euros i ara que no estigui contemplat aquest ingrés ens desmunta bastant el pressupost”

Lara Torres

Tot i així, en un moment en què en molts municipis els pressupostos municipals i les ordenances fiscals per a l’any que ve ja estan aprovats o en vies de fer-ho, les alcaldies han reclamat a l’Estat que mogui fitxa i Hisenda ha respost que ja treballa per reformar l’impost

En aquest sentit, la regidora reconeix que els tècnics municipals són optimistes perquè creuen que s’hi trobarà una solució a nivell global.

“Els tècnics de l’àrea econòmica són optimistes perquè entenen que trobaran una via amb la compensació per part de l’Estat o modificant la llei abans que finalitzi l’any”

Lara Torres

De totes maneres, fins que aquesta solució no sigui una realitat, ara caldrà analitzar l’impacte que tindrà aquesta sentència al municipi.

L’anomenat impost de plusvàlua és l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana i grava l’augment de valor que ha experimentat un terreny quan aquest es ven, s’hereta o es dona, i afecta només els terrenys urbans, no els rústics.

L’impost el regula una llei estatal, però el cobren directament els ajuntaments. Tot i que és optatiu, l’apliquen el 90% dels consistoris d’arreu de l’Estat. Actualment, és el segon impost que dona més ingressos als municipis. Si s’acaba aplicant la sentència del Constitucional, en el conjunt de les comarques gironines es calcula que els ajuntaments deixaran d’ingressar un total de 40 milions d’euros

spot_img

El + Vist