Dijous, 25 febrer 2021
9.1 C
Lloret de Mar
Ple municipal d'aquest dilluns

L’Ajuntament haurà de pagar indemnitzacions de més de 5 milions d’euros a Acciona i Aquàlia

3'1 milions a Acciona per la construcció de la Casa de la Cultura i 2'4 milions a Aqualia per una mala interpretació en el cost de l'aigua.

Ple municipal d'aquest dilluns

Darreres Notícies

Emilce Prida, Laia Urpí i Adriana Daniela Dan, guanyadores del concurs de fotografia comunitària

La primera imatge mostra El Puntet, des de lluny, en blanc i negre; la segona, una posta de sol des de Can Xardó; i la tercera, el detall d'una flor lila.

L’Obreria organitzarà dos Balls de Plaça el 24 de juliol, perquè també puguin ballar les Obreres del 2020

Ho ha anunciat l'Obrer Major coincidint amb la celebració de l'Aplec dels Perdons aquest proper diumenge, que es farà només amb els actes litúrgics.

El CDA ha pogut atendre l’increment d’usuaris, que s’han triplicat per la pandèmia

De moment, el Centre de Distribució d'Aliments segueix funcionant al Pavelló Municipal d'Esports, però ja queda poc per traslladar-lo al centre del municipi.

Força Lloret demana que es convoqui una nova convocatòria per sol·licitar beques menjador

La formació critica la "mala gestió" que s'ha fet d'aquestes ajudes i reclama, també, que es paguin amb retroactivitat des de l'octubre. L'Ajuntament assegura que ho està estudiant.

Meraki Films roda el seu nou curtmetratge al Puntet durant tot un cap de setmana

Una vintena de persones especialistes en tots els àmbits han col·laborar en fer realitat el curt 'MOLLY. The Strange Life of A Contemporary Artist', de Greoor Macoli.

L’Ajuntament haurà de pagar prop de sis milions d’euros a Acciona i Aquàlia. 3’1 milions corresponen a un acord extrajudicial amb Acciona per la construcció de la Casa de la Cultura, que l’empresa va denunciar perquè hi havia sobrecostos. I els altres 2’4 milions s’han de pagar a Aqualia per una mala interpretació en el cost de l’aigua. Tots dos temes es van tractar al ple d’aquest dilluns, que es va allargar sis hores, de sis de la tarda fins a mitjanit.

Pel que fa a la polèmica amb la Casa de la Cultura, inaugurada el gener del 2012, una sentència judicial obligava l’Ajuntament a pagar 3.700.000 euros a Acciona. Però el Govern municipal ha arribat a un acord amb l’empresa que li permetrà dues coses: pagar a terminis i reduir costos.

Així doncs, aquest octubre pagarà 600.000 euros -ahir es va aprovar la modificació de crèdit necessària per poder-hi fer front-, l’any que ve haurà de pagar 1.400.000 euros i el 2021, 1.050.000 euros. A més, el Consistori s’estalvia els interessos legals, que són uns 500.000 euros.

Referent a la polèmica amb Aqualia, tot plegat ve arran de la interpretació del contracte. I és que el plec de condicions a l’adjudicar el servei de subministrament d’aigua establia que es cobraria en funció a unes previsions de consum dels usuaris, però, a la realitat, el consum no ha estat tan elevat com es preveia i Aqualia reclama una indemnització que puja a aquests gairebé 2’5 milions d’euros. Un cost que també es podrà pagar fraccionat; en aquest cas, amb quotes de 205 mil euros cada any fins al 2030.

Tots els grups municipals van coincidir que són quantitats molt elevades, però que s’hi ha de fer front per imperatiu legal. Les crítiques van venir, sobretot, de C’s i Força Lloret, que van exposar que l’actual equip de govern sabia que hauria de fer front a aquestes xifres elevades i, en aquest sentit, van criticar que hagin fet una mala previsió i que s’hagin apujat el sou amb uns diners que haguessin anat molt bé per fer front a aquests pagaments.

Per la seva banda, el portaveu de Junts per Lloret, Jordi Sais, va posar èmfasi en què gràcies a les negociacions fetes per l’Ajuntament s’ha aconseguit poder fer els pagaments de manera fraccionada i amb cert estalvi i sense que repercuteixi en el rebut dels consumidors.

Tal com remarquen alguns grups de l’oposició, més endavant l’Ajuntament podria haver de fer front a una nova indemnització, perquè també hi ha obert un contenciós amb l’empresa constructora de la piscina.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

L’Iron, d’un any i mig, l’última incorporació de la Unitat Canina de la policia

Ara mateix la formen 4 gossos: tres femelles –la Maya, Mia i Luna- a les quals s’hi ha sumat l’Iron. La seva propietària el va recollir d’una protectora quan era ben petit.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.