6.7 C
Lloret de Mar
Façana de l'Ajuntament

L’Ajuntament de Lloret decreta el tancament cautelar de la discoteca St Trop

A l’establiment d’oci nocturn es va produir un greu agressió que va ocasionar la mort d’un jove italià de 22 anys.

Façana de l'Ajuntament

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha decretat el tancament cautelar de la discoteca St Trop amb fonament a la llei 11/2009. El tancament arriba després de que les investigacions dutes a terme per la Policia Local i diferents tècnics dels departaments de Serveis Jurídics, Protecció Civil i Activitats hagin detectat presumptes anomalies de caràcter greu en matèria de seguretat.

En paraules de l’Alcalde de Lloret, Jaume Dulsat: “Mossos d’Esquadra com a policia judicial duu a terme la investigació corresponent al procediment penal i l’Ajuntament de Lloret està treballant en la vesant administrativa. En aquest sentit, la Policia Local va realitzar una inspecció de l’establiment i s’ha aixecat la corresponent acta, duent-se a terme totes les comprovacions necessàries, entre elles la del compliment dels requeriments de seguretat. I afegeix “aquest matí ens hem reunit amb diferents tècnics municipals per avaluar el resultat de la investigació i s’ha pogut determinar que existeixen motius suficients que emparen el  tancament cautelar de l’establiment”.

Les deficiències detectades fan referència a la seguretat privada amb la que hauria de disposar l’establiment i també a documentació, en matèria de seguretat, amb la que necessàriament han de comptar els establiments de pública concurrència. En aquest sentit, Jaume Dulsat ha explicat que “cada any requerim als establiments d’oci nocturn que signin una declaració responsable sobre el compliment de tota la normativa d’aplicació. Hem comprovat que aquest establiment va manifestar que complia tots els requisits que estableix la llei cosa que ara hem pogut comprovar que presumptament no es així. Cal recordar que la llei 11/2009 preveu mesures com la que ha adoptat aquest Ajuntament, en supòsits d’alteració de l’ordre públic dins d’establiment de pública concurrència, com poden ser baralles, encara més en un supòsit amb les conseqüències del que ens ocupa”.

El tancament cautelar es mantindrà fins que l’establiment esmeni les anomalies detectades.

Per altra banda, l’Ajuntament de Lloret ha convocat avui un minut de silenci a la plaça de la Vila en el que s’ha recordat al jove italià mort, s’ha mostrat el suport a la família i s’ha condemnat públicament aquest acte de violència injustificada. Més de dos-centes persones hi ha participat.

spot_img

El + Vist