Dissabte, 16 gener 2021
7.4 C
Lloret de Mar
Reunió per preparar 'La Bella Dolores'

L’Ajuntament organitza un càsting per a la futura representació de ‘La Bella Dolores’

La sarsuela es tornarà a representar en un escenari al juny, 20 anys després de l'última vegada i coincidint amb el 75è aniversari de la seva estrena.

Reunió per preparar 'La Bella Dolores'

Darreres Notícies

El Govern deixa sense efecte la convocatòria del 14-F i anuncia les eleccions per al 30 de maig

El govern firma el decret d'ajornament de les eleccions del 14F "perquè ningú hagi de renunciar al dret a vot".

César Martínez agafa el relleu de Joaquim Martín al capdavant de la policia local de Lloret de Mar

El fins ara sotsinspector, de 55 anys, va arribar el 2009 a Lloret procedent de la policia de Granollers.

L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar inicia la vacunació contra la Covid-19

S’han vacunat un total de 60 pacients i també rebran la primera dosi un total de 55 professionals, entre aquest dijous i divendres.

S’obre el termini per optar als horts de Can Ribalaigua

Els poden demanar únicament les persones empadronades a Lloret i les autoritzacions tenen una vigència de quatre anys.

Més de 37.000 persones visiten els equipaments culturals de Lloret al 2020

La pandèmia ha fet baixar els visitants a una tercera part respecte de l’any anterior. Les visites han generat prop de 100.000 euros en ingressos econòmics.

Lloret de Mar recupera la sarsuela La Bella Dolores, gairebé vint anys després de la seva última posada en escena. La iniciativa preveu que l’obra s’estreni la propera tardor. Qui ho impulsa és del regidor de Cultura, Albert Robert, que creu que els lloretencs han d’estar orgullosos d’aquesta sarsuela.

El Teatre de Lloret ja ha començat a treballar en la posada en escena de La Bella Dolores, una sarsuela amb llibret de Joan Baptista Bernat i Esteve Fàbregas, i musicada per Melcior Montero. La sarsuela és una estampa vuitcentista de la marina mercant de Lloret de Mar, que es va estrenar l’any 1944. Mig segle després, l’any 1999, es va tornar a portar a escena sota la direcció artística de Josep Bernat i direcció musical de Xavier Albertí. Des de llavors, no s’ha tornat a portar als escenaris.

Ara s’han iniciat els tràmits per tornar-la a escenificar. Serà la tardor d’aquest 2018, pocs mesos abans que se celebri el 75 aniversari de la seva estrena. La direcció artística anirà a càrrec de l’actor gironí i director del FITAG, Martí Peraferrer. Mentre que la direcció musical recaurà en Joan Casas, al capdavant de la coral Ars Nova Lloret.

Aquesta nova versió de La Bella Dolores vol comptar amb la màxima participació de gent de Lloret. Per això s’han preparat càstings que es faran al teatre de Lloret, matí i tarda, durant la setmana que ve, del 20 al 23 de febrer. Es busca un perfil molt variat d’actors i actrius. Els interessats en participar-hi han d’escriure un correu electrònic a l’adreça: labelladolores@lloret.cat.

El primer tastet de La Bella Dolores, es podrà veure a la Fira dels Americanos. S’ha programat una breu actuació que clourà la fira el 17 de juny.

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

Força Lloret demana la retroactivitat en el pagament de les beques menjador

El grup municipal a l’oposició considera que la gestió d’aquestes ajudes no ha estat encertada i assenyala que la convocatòria s’ha fet tard, provocant que els beneficiaris només puguin gaudir-les a partir del mes de febrer.