13.6 C
Lloret de Mar
Façana de la Casa de la Vila, avui a Lloret

L’Ajuntament troba feina a quinze aturats de llarga durada

Són persones en risc d'exclusió social. La majoria, amb càrregues familiars.

Façana de la Casa de la Vila, avui a Lloret

Darreres Notícies

L’Ajuntament ha trobat feina a 15 veïns de Lloret, que estaven a l’atur des de feia temps, la majoria amb càrregues familiars. Tots són usuaris de Serveis Socials i estan en risc d’exclusió. El regidor de Benestar i Família, Antonio Lorente, valora aquesta xifra en termes “positius” i assenyala que “dóna l’oportunitat de tenir un contracte a unes persones que ho tenen molt complicat per motius diversos, com l’edat”.

El consistori els ha facilitat un contracte laboral a tres empreses. Onze d’ells treballen a Barnaporters, que s’encarrega de vigilar els pàrquings municipals i les zones blaves de la vila. Dos més a Clece, que neteja l’Ajuntament, i els altres dos fan feines per la Cooperativa Idària, amb seu a Llagostera.

Es tracta de contractes de diferent durada que es duen a terme al llarg del 2016, amb l’objectiu que aquestes persones puguin acabar reinserint-se al mercat laboral.

Aquests 15 veïns participen del programa Itineraris Inclusius, que consta d’accions formatives i de suport per afavorir les capacitats d’aquestes persones. La finalitat és empoderar-les per tal que augmenti la possibilitat de poder accedir a un lloc de treball.

De forma paral·lela, Benestar i Família treballa perquè empreses i entitats de Lloret contractin persones en situació de risc d’exclusió social. El regidor assegura que “la voluntat és de participar, la resposta sol ser bona”.

En el que portem d’any, s’han incorporat fins a 34 persones al mercat laboral a través de diferents programes que duu a terme l’Ajuntament amb la Generalitat o Dipsalut.

spot_img

El + Vist