29.1 C
Lloret de Mar
La visita del conseller, a principi de curs

L’Ajuntament vol que Lloret compti amb un nou institut-escola i proposa finançar-ne una part, si cal

Al setembre el Govern català va prometre un nou institut-escola a Lloret, però ara la intenció és convertir el Pere Torrent en un institut-escola. Tant el Consistori com l'Interampa hi estan en contra.

La visita del conseller, a principi de curs

Darreres Notícies

L’Ajuntament reclama a la Generalitat la construcció d’un nou institut-escola a Lloret de Mar i, fins i tot, s’ofereix, si cal, a finançar-ne una part. És la proposta que ha fet el Govern municipal al Departament d’Ensenyament, després que es fes enrere en el seu compromís d’obrir un nou centre a la vila el curs vinent. Ho explica el regidor d’Acció de Govern, Jordi Sais, que assegura que hi estan a sobre per rebre una resposta tan aviat com sigui possible.

L’última proposta que van fer des del Govern català consistia en obrir noves aules de P3 a les escoles Àngels Alemany i Pompeu Fabra i convertir el Pere Torrent en un institut – escola amb noves aules de primer d’ESO. Jordi Sais assegura que, tant l’Ajuntament com la comunitat educativa local, estan en contra d’aquest projecte.

També les famílies estan en contra de la voluntat del Govern català i, segons el president de l’Interampa, Carles Costa, la necessitat de Lloret, pel bé de tots els alumnes, és crear un nou institut-escola.

L’Interampa de Lloret -que representa les associacions de mares i pares d’alumnes totes les escoles de la vila- també critica que no es declari l’escola Pere Torrent com a centre de màxima complexitat. Davant de tot plegat, els pares i mares estan disposats a lluitar fins al final. De moment, han entrat les instàncies corresponents dirigides a l’Ajuntament i al Departament d’Ensenyament, on demanen un nou institut-escola i han iniciat una recollida de firmes demanant suport.

L’Ajuntament també reclama a la Generalitat que el Pere Torrent sigui declarat centre de màxima complexitat, tal com es van comprometre a principis d’aquest curs, en una visita a Lloret, el conseller d’Ensenyament, Joaquim Bargalló, i el director de Serveis Territorials de Girona, Martí Fonalleras.

Pel que fa al nou institut-escola, si finalment es tirés endavant, s’ubicaria a la zona de Sant Quirze.

spot_img

El + Vist