Dilluns, 25 gener 2021
6.1 C
Lloret de Mar
La visita del conseller, a principi de curs

L’Ajuntament vol que Lloret compti amb un nou institut-escola i proposa finançar-ne una part, si cal

Al setembre el Govern català va prometre un nou institut-escola a Lloret, però ara la intenció és convertir el Pere Torrent en un institut-escola. Tant el Consistori com l'Interampa hi estan en contra.

La visita del conseller, a principi de curs

Darreres Notícies

Consulta l’ordre del dia del ple ordinari del dilluns 25 de gener (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 25 de gener de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera...

El temporal Glòria, un any després, a Lloret de Mar

Les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals.

La justícia manté la data de les eleccions per al 14F

El govern no es planteja ni un nou decret ni una nova data electoral i esperen la decisió definitiva del Tribunal Superior de Justícia, que podria ser com a màxim el dia 8 de febrer.

Maria Antònia Batlle, número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya

La lloretenca, llicenciada en dret i empresària del sector turístic, afronta aquesta nova etapa en el món polític amb "honor i ganes de treballar per Lloret i Catalunya".

Lloret acull la meitat de rodatges al 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19

El municipi ha estat la localització escollida per al rodatge de diverses escenes de la superproducció 'Uncharted' i també de sèries com 'El inocente', 'Vida perfecta', 'Merlí' o 'Todos mienten'.

L’Ajuntament reclama a la Generalitat la construcció d’un nou institut-escola a Lloret de Mar i, fins i tot, s’ofereix, si cal, a finançar-ne una part. És la proposta que ha fet el Govern municipal al Departament d’Ensenyament, després que es fes enrere en el seu compromís d’obrir un nou centre a la vila el curs vinent. Ho explica el regidor d’Acció de Govern, Jordi Sais, que assegura que hi estan a sobre per rebre una resposta tan aviat com sigui possible.

L’última proposta que van fer des del Govern català consistia en obrir noves aules de P3 a les escoles Àngels Alemany i Pompeu Fabra i convertir el Pere Torrent en un institut – escola amb noves aules de primer d’ESO. Jordi Sais assegura que, tant l’Ajuntament com la comunitat educativa local, estan en contra d’aquest projecte.

També les famílies estan en contra de la voluntat del Govern català i, segons el president de l’Interampa, Carles Costa, la necessitat de Lloret, pel bé de tots els alumnes, és crear un nou institut-escola.

L’Interampa de Lloret -que representa les associacions de mares i pares d’alumnes totes les escoles de la vila- també critica que no es declari l’escola Pere Torrent com a centre de màxima complexitat. Davant de tot plegat, els pares i mares estan disposats a lluitar fins al final. De moment, han entrat les instàncies corresponents dirigides a l’Ajuntament i al Departament d’Ensenyament, on demanen un nou institut-escola i han iniciat una recollida de firmes demanant suport.

L’Ajuntament també reclama a la Generalitat que el Pere Torrent sigui declarat centre de màxima complexitat, tal com es van comprometre a principis d’aquest curs, en una visita a Lloret, el conseller d’Ensenyament, Joaquim Bargalló, i el director de Serveis Territorials de Girona, Martí Fonalleras.

Pel que fa al nou institut-escola, si finalment es tirés endavant, s’ubicaria a la zona de Sant Quirze.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.