23.1 C
Lloret de Mar
Un mosso amb una arma llarga

L’alcalde, Jaume Dulsat, veu bé el reforç policial dels Mossos d’Esquadra per aquest estiu

Dulsat reconeix que sempre que pot reclama més agents, però creu que el reforç és suficient per garantir la seguretat. Així doncs, coincideix amb el conseller d'Interior, Miquel Buch.

Un mosso amb una arma llarga

Darreres Notícies

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, veu bé el reforç policial dels Mossos d’Esquadra per als mesos d’estiu, tot i que reconeix que sempre que pot reclama més agents. D’aquesta manera, coincideix amb el conseller d’Interior, Miquel Buch, que defensa el reforç en el conjunt de la Costa Brava, que assegura que té clarament en compte la zona turística.

Segons el conseller, fins a mitjan setembre, el Departament ha afegit 28.000 hores extra de serveis policials a l’àrea compresa entre Figueres i Blanes, des de la qual es cobreix el territori lloretenc. Miquel Buch ha donat una altra dada: que la majoria de mossos, a l’estiu, no tenen vacances perquè les necessitats requereixen que treballin.

El conseller ha admès que li agradaria poder “fer més” per atendre les demandes dels alcaldes -que veu lògiques- però ja ha avançat que, com a mínim fins al juny de l’any vinent, no hi haurà cap nova promoció que surti de l’Escola de Policia.

Per tant, és un punt de vista molt similar al de Jaume Dulsat, que ha ressaltat que aquest estiu hi ha agents dels Mossos que patrullen amb arma llarga i que van en grups de tres. Això, assegura l’alcalde, incrementa la sensació de seguretat tant dels turistes com dels veïns.

Tant el conseller Buch com l’alcalde Dulsat van assistir, divendres passat, a la signatura de diversos convenis en matèria de seguretat i emergències amb municipis de les comarques gironines.

Destaca un conveni d’àmbit europeu, signat amb els Ajuntaments de Lloret i Platja d’Aro. El projecte, finançat per la Unió Europea, permetrà que les policies locals es coordinin amb altres cossos de seguretat europeus per fer front a catàstrofes naturals o a l’amenaça terrorista. De Catalunya, només s’han escollit Lloret de Mar i Platja d’Aro.

spot_img

El + Vist