29.5 C
Lloret de Mar
La presidenta de l'APAC en la nit Literària

L’APAC anuncia la seva dissolució

L’Associació Popular d’Amics de la Cultura (APAC) es dissol. L’últim objectiu de l’entitat ha estat aconseguir que un espai de Lloret de Mar rebi el nom del seu fundador, Germinal Ros. Un cop ho han assolit, l’APAC creu que és el moment de retirar-se. Això sí, l’entitat seguirà en vigència fins que l’Ajuntament inauguri la […]

La presidenta de l'APAC en la nit Literària

Darreres Notícies

L’Associació Popular d’Amics de la Cultura (APAC) es dissol. L’últim objectiu de l’entitat ha estat aconseguir que un espai de Lloret de Mar rebi el nom del seu fundador, Germinal Ros. Un cop ho han assolit, l’APAC creu que és el moment de retirar-se.

Això sí, l’entitat seguirà en vigència fins que l’Ajuntament inauguri la plaça Germinal Ros, situada a davant del teatre municipal. La notícia l’ha donat a conèixer a Nova Ràdio Lloret, al programa ‘Novembre’, la presidenta de l’APAC. Amaranta Gibert ha assenyalat que “la plaça Germinal Ros ha de ser el punt final digne a l’APAC, una entitat que ha tingut la seva vida i que vol acabar amb el mateix esperit d’en Germinal, amb dignitat, veient la plaça inaugurada”.

L’APAC es va crear l’agost de 1979 amb l’objectiu de defensar i propagar la cultura, mitjançant el principi de llibertat d’expressió.

Entre les seves activitats destaca l’organització del concurs de literatura ‘Lloret, el meu poble’, que es va fer durant 18 anys (del 1987 al 2004), fins que l’Ajuntament li va prendre el relleu amb els Premis ‘Vila de Lloret’ de Literatura de Viatges. Uns premis que es complementen amb el guardó Sa Gavina, a una persona o entitat que hagi treballat per fomentar la cultura al municipi.

L’APAC va apostar fort per l’alfabetització dels lloretencs amb la creació de l’escola d’adults, que més tard passaria a mans de l’Ajuntament. Les iniciatives de l’associació, però, han anat més enllà de les activitats que ells mateixos han organitzat, col·laborant en referèndums com el de l’OTAN, formant part de la Comissió Assessora de Cultura de l’Ajuntament o col·laborant en la creació de Llar del Jubilat.

Ara que l’APAC es dissol, els membres de l’entitat han demanat a l’Ajuntament que segueixi organitzant els Premis Vila de Lloret i el guardó Sa Gavina.

spot_img

El + Vist