24.6 C
Lloret de Mar
El vestit del Ball de Plaça del 1949, a través de l'aplicació

L’app Visitmuseum inclou el Museu del Mar i Can Saragossa

Els dos equipaments lloretencs es poden visitar de forma virtual des de qualsevol dispositiu mòbil.

El vestit del Ball de Plaça del 1949, a través de l'aplicació

Darreres Notícies

Si fa unes setmanes parlàvem de l’app ‘Lloret Smart’, avui ho fem de Visitmuseum. És el nom que rep l’aplicació mòbil que permet fer una visita virtual i exhaustiva de 156 museus de tot Catalunya. Entre ells, n’hi ha dos de Lloret: el Museu del Mar i Can Saragossa.

A través d’aquesta app -que és gratuïta i està disponible per a tot tipus de dispositius-, es poden veure amb tot detall fins i tot objectes. En el cas del Museu del Mar es destaca, entre d’altres, el retrat de Josefa Garriga, el mascaró de proa de l’embarcació Blanca Aurora o un bonic vestit del Ball de Plaça de l’any 1949.

La directora de la unitat de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament, Anna Fuentes, argumenta que és una “nova eina de difusió cultural”.

El Museu del Mar i Can Saragossa van ser triats, amb altres equipaments, per formar part de la prova pilot del projecte. Per aquest motiu, hi ha Ipads a disposició del públic per poder facilitar l’ús de l’aplicació.

Visitmuseum té un doble objectiu. Al públic local li ofereix un recorregut exhaustiu pel patrimoni museístic català que permet descobrir els equipaments del territori menys coneguts, però igualment interessants. Mentre que al públic estranger li mostra continguts de qualitat en diferents idiomes.

L’aplicació està disponible en cinc idiomes: en català, castellà, anglès, francès i aranès.

Cal afegir que un dels principals avantatges és que l’aplicació Visitmuseum es descarrega al dispositiu i es pot utilitzar sense tenir connexió a Internet.

spot_img

El + Vist