17.9 C
Lloret de Mar

L’Arxiu de Lloret recorda el llegat immens que deixa ‘en Bambi’

Lloret de Mar s'acomiada d'aquest veí que va recopilar més de 50.000 fotografies del passat de la vila.

Josep Valls, a Santa Cristina.
Josep Valls, a Santa Cristina.

Darreres Notícies

Les més de 50.000 fotografies del Lloret del passat que en Josep Valls ‘Bambi‘ va reunir al llarg de la seva vida s’estan classificant a l’Arxiu Municipal, del qual ell formava part del grup Amics de l’Arxiu.

servicios profesionales jimenez

El tècnic del departament, Quim Daban, qualifica en Bambi de “persona entranyable, de caràcter altruista i generós” i assegura que “la seva afició per la fotografia no tenia sentit si no la podia compartir, per això va començar a fer exposicions que preparava a consciència, a més de contribuir a presevar el patrimoni fotogràfic de Lloret”.

Josep Valls 'Bambi'
Josep Valls ‘Bambi’

Les imatges que va cedir a l’Arxiu en suport paper abarquen un ampli període de la història de Lloret: des de finals del segle XIX fins a principis del XXI. Les quals van ser donades amb una classificació curosa i amb tot tipus de documentació.

En saber-se la seva mort, aquest dilluns a l’edat de 80 anys, l’Arxiu ha publicat les paraules següents:

“En Josep ha estat durant més de deu anys col·laborador del grup Amics de l’Arxiu i en va ser membre fundador l’any 2008.
L’any 2016, va cedir al Servei d’Arxiu Municipal de Lloret de Mar, el seu fons fotogràfic. Una col·lecció d’imatges de Lloret de més de 50.000 fotografies, que es conserven al SAMLM i que actualment està en procés de tractament: digitalització i descripció.
Descansa en pau Josep i moltes gràcies per la feina feta tots aquests anys i per la teva col·laboració ✨✨❤️❤️”

Josep Valls, muntatge del grup Recordant Lloret
Josep Valls, muntatge del grup Recordant Lloret

Qui també ha volgut donar el seu condol ha estat Josep Maria Samos, al grup Recordant Lloret:

Aquesta nit als 81 anys ens ha deixat en JOSEP VALLS i ROCA de “CAN RIBALAIGUA”, ha marxat en “BAMBI”, una part de la història del nostre Lloret, sempre disposat a col·laborar amb totes les entitats del poble i qui li demanés amb les seves exposicions de fotografies amb el seu toc personal i artesanal ( que a mi m’encantava). Puja al cel un lloretenc il·lustre i sencill, descansa en pau JOSEP i moltes gràcies per el teu llegat.

En Josep Valls i Roca ‘Bambi’ ha estat enterrat avui a les 10h del matí a la parròquia de Sant Romà.

spot_img

El + Vist