15.6 C
Blanes
Eduardo Solá Franco

L’Arxiu dedicarà un acte a la relació d’Eduardo Solá Franco amb Lloret de Mar

Es farà aquest dijous i consistirà en una conferència, seguida de la projecció d'una selecció de films del cineasta, amb la col·laboració del Cineclub Adler.

Eduardo Solá Franco

Darreres Notícies

L’Arxiu municipal organitza, per aquest dijous, un acte dedicat al cineasta Eduardo Solá Franco.

A les set, es farà una conferència titulada Eduardo Solá Franco i Catalunya. Un cineasta experimental a Lloret de Mar. La xerrada anirà a càrrec de María Belén Moncayo, directora de l’Asociación Archivo Nuevos Medios Ecuador de Quito, a l’Equador.

circo de las estrellas

La relació del pintor, dramaturg i cineasta amb Lloret de Mar s’estableix a partir dels vincles d’amistat que va mantenir amb el pintor Alejo Vidal-Quadras Veiga, i les visites que va fer a les cases que la família Vidal-Quadras tenia a Lloret i Blanes.

L’estiu de 1962, el cineasta va filmar, entre altres coses, Escala de sirenes, als Jardins de Santa Clotilde de Lloret, amb Odila Roviralta i Arens, com a actriu protagonista i vestida com una deessa grega. La ponent parlarà, precisament, de la vinculació de Solá amb Lloret de Mar.

“Les famílies amb qui tenia més contacte a Lloret eren els Vidal-Quadras i, lògicament, la família Roviralta, propietaris dels Jardins de Santa Clotilde, i la pel·lícula més coneguda que va rodar aquí és Escala de Sirenes”

Quim Daban

María Belén Moncayo ve expressament de l’Equador per fer un cicle de conferències als municipis amb els quals Eduardo Solá va tenir contacte al llarg dels anys 50 i 60.

“María Belén Moncayo ha demanat una ajuda al Govern de l’Equador, amb la condició que hi hagi tot un seguit de conferències aquí a Catalunya per explicar tota la personalitat d’Eduardo Solá Franco”

Quim Daban

Després de la xerrada, cap a les vuit, es projectarà una selecció de films d’Eduardo Solá Franco.

L’acte, que forma part de la Tribuna del SAML per ampliar alguns dels articles publicats al Butlletí Sesmond, comptarà amb la col·laboració del Cineclub Alder i el suport de Teatre de Lloret i la Capital de la Cultura Catalana.

La cita és a partir de les set de la tarda d’aquest dijous, al Teatre, i l’entrada és oberta a tothom.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist