21.2 C
Lloret de Mar

L’arxivera i historiadora Idania Rodríguez parlarà de la relació de Lloret amb Cuba

Serà avui (19 hores), a la sala d'actes de l'Ajuntament. La conferència l'organitza Arxivers sense fronteres amb la col·laboració del Club Marina Casinet, Amargura Cultura i l'Arxiu de Lloret.

Idania Rodríguez
Idania Rodríguez

Darreres Notícies

La relació dels lloretencs amb l’illa de Cuba. D’això tracta la xerrada que s’ha organitzat per aquesta tarda amb la historiadora i arxivera cubana Idania Rodríguez. És una iniciativa d’Arxivers sense fronteres, que compta amb la col·laboració del Club Marina Casinet, Amargura Cultura i l’Arxiu de Lloret.

Idania Rodríguez treballa des del 2014 en l’organització, digitalització i finançament de l’arxiu de la Sociedad de Beneficencia de Naturales de Catalunya de l’Havana. Ella mateixa ha explicat que aquesta societat ajudava als catalans que hi havia a l’Havana, però també arreu de l’illa.

Fa uns dies, la historiadora va rebre el premi Josep Maria Batista i Roca – Memorial Enric Garriga Trullols 2018, que atorga l’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana. Va ser reconeguda pel seu treball en favor de la presència catalana en el món i la difusió de la cultura. Després de rebre el guardó està molt contenta, però també creu que té un compromís amb la cultura.

La historiadora està en contacte permanent amb l’arxiu municipal i amb els historiadors lloretencs Montse Sala i David Barba, d’Amargura Cultura, que centrats en la història de Constantí Ribalaigua estudien la vinculació de Lloret amb Cuba.

La seva conferència és aquesta tarda, a partir de les set, a la sala d’actes de l’ajuntament.

spot_img

El + Vist