26.2 C
Lloret de Mar
Una infermera, administrant la vacuna a una usuària.

L’augment de casos de Covid ha complicat molt la situació a l’Atenció Primària

Aquest divendres, Lloret de Mar acull la tercera Marató de Vacunació sense cita prèvia. En aquesta ocasió, la franja cridada a vacunar-se són les persones nascudes entre els anys 1952 i 1981.

Una infermera, administrant la vacuna a una usuària.

Darreres Notícies

Vacunar-se és una de les principals recomanacions dels professionals de la Salut per prevenir la Covid-19. L’augment de casos, en part per la variant Delta, ha generat una situació crítica especialment a l’atenció primària, on les proves s’han multiplicat per 10 per detectar casos positius.

Els sanitaris demanen reduir interacció social i apel·len a la responsabilitat individual de cada persona per evitar el risc de contagi per a un mateix i l’entorn.

https://twitter.com/CorpoSalutMS/status/1415333289871740930?s=20

Aquest divendres, Lloret de Mar acull la tercera marató de vacunació sense cita prèvia. En aquesta ocasió, la franja cridada a vacunar-se són les persones nascudes entre els anys 1952 i 1981. És a dir, entre 40 i 69 anys.

Cristina Castellà, directora de l’Àrea Bàsica de Salut Lloret – Tossa, assenyala que són les franges que ara mateix tenen més risc d’acabar a la UCI si agafen la Covid sense estar vacunades. “Ens preocupen molt aquests grups”, conclou i afegeix que no inclouran la gent jove, a última hora, com va passar en la campanya anterior.

Una infermera preparant una vacuna (Ajuntament de Lloret de Mar)
Una infermera preparant una vacuna (Ajuntament de Lloret de Mar)

La tercera Marató de Vacunació sense cita prèvia es durà a terme a la Biblioteca, de nou del matí a vuit del vespre, o fins que s’esgotin les dosis. Es posarà la vacuna Janssen, d’una sola dosi. Els ciutadans han d’identificar-se amb la targeta sanitària o un document acreditatiu.

El passat 7 de juliol es va fer l’anterior marató de vacunació sense cita prèvia a Lloret. Va ser tot un èxit: es van administrar un total de 636 dosis.

La gent interessada només cal que es presenti demà a la Biblioteca. Es demana paciència als usuaris, ja que en no haver cita prèvia se solen generar cues en certs moments.

spot_img

El + Vist