13.5 C
Lloret de Mar

L’Aurora convoca una manifestació el 8 de març, abans de l’acte institucional

La protesta sortirà a les 18 hores des de la Plaça de la Vila i anirà fins al Teatre, acompanyada de la colla Kalatrons, que farà una batucada.

Una concentració de l'Aurora el desembre passat
Una concentració de l'Aurora el desembre passat

Darreres Notícies

Aquest dimecres és 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Una jornada que aquest any a Lloret porta per lema Som el que defensem. Qui sempre pren protagonisme en la commemoració és l’Aurora, que per dimecres mateix ha convocat una manifestació que anirà de la Plaça de la Vila fins al Teatre.

servicios profesionales jimenez

Una representant de l’entitat, Maite Rodríguez, explica que el lema que han escollit per a la protesta que reivindica els drets de les dones és Molt per defensar.

“Som el que defensem, però encara tenim molt, molt, molt per defensar”

Maite Rodríguez

La manifestació sortirà a les sis de la tarda des de la Plaça de la Vila i les dones de l’Aurora estaran acompanyades per la colla Kalatrons, que oferirà una batucada fins al Teatre, on es farà l’acte institucional, a partir de les set.

De cara a diumenge, es farà el ja tradicional Vermut de l’Aurora i s’entregarà el tercer Premi Aurora, que aquest any recau en la historiadora Montserrat Sala i Vila, que fa anys que du a terme diferents estudis i investigacions que busquen remarcar el paper de la dona a la societat lloretenca dels segles XIX i XX.

“Posa de relleu el paper de les dones en una societat on tenien, suposadament, un paper secundari; en canvi, van ser protagonistes, pioneres i molt representants de moltes coses”

Maite Rodríguez

El vermut començarà després de l’espectacle Ritos de amor y guerra, a càrrec del Comando Señoras, que es podrà veure aquest diumenge, a les dotze del migdia, al Teatre. L’entrada és gratuïta.

I, finalment, per diumenge 18 de març, l’Aurora ha programat una sortida per visitar el Museu d’Art de Girona en clau de dona.

“La guia ens parlarà de les dones com a pintores i de les dones que apareixen representades a les obres”

Maite Rodríguez

Qui vulgui participar a la sortida, cal que s’inscrigui al secretariat del Banc del Temps, que obre al primer pis de la Biblioteca el dimarts a la tarda, de sis a set i el divendres al matí d’onze a dotze. Només hi ha 25 places.

spot_img

El + Vist