11.7 C
Lloret de Mar

‘L’emperadriu rebel’, al cicle Cinema i Dona d’aquest dijous

El Cineclub Adler, amb la col·laboració de l'Aurora, farà la projecció aquest vespre, a les 20.30 hores, al Teatre i, en acabat, es farà un col·loqui.

L'Emperadriu Rebel
L'Emperadriu Rebel

Darreres Notícies

La figura d’Elisabet de Baviera, més coneguda com a emperadriu Sissí, és la protagonista del cicle Cinema i Dona aquest vespre. El Cineclub Adler, amb la col·laboració de l’Aurora, projectarà L’emperadriu rebel.

servicios profesionales jimenez

Un film en què la jove directora austriana Marie Kreutzer acosta els espectadors a la figura de l’emperadriu Sissí d’una manera diferent a la que s’hi ha apropat el cinema fins ara, que mostrava una emperadriu totalment fictícia, amb “unes pel·lícules de prínceps i princeses que poc tenia a veure amb la turbulenta vida d’Elisabet de Baviera”. Això és el que fa interessant la proposta, segons el president del cineclub, Joan Moret.

“Presenta una mirada contemporània a la història de Sissí i, per tant, ens mostra un costat fosc i descarat de l’emperadriu que fins ara el cinema no havia abordat”

Joan Moret

Així doncs, la pel·lícula que es projectarà avui presenta fets històrics, però també se n’inventa molts, com per exemple el final que és completament diferent al de la història real de Sissí.

Des de l’Aurora, Maite Rodríguez, considera que les propostes que fa el Cineclub dins del cicle Cinema i Dona sempre són molt interessants.

“Visibilitzar les dones en l’àmbit del cinema, sobretot directores i pel·lícules en què les protagonistes siguin dones”

Maite Rodríguez

Després de la projecció, els espectadors podran participar al col·loqui que oferiran el Cineclub i l’Aurora. La cita per veure L’emperadriu rebel és avui, a dos quarts de nou del vespre, al Teatre de Lloret.

spot_img

El + Vist