19.4 C
Lloret de Mar
Alba Vergés, consellera de Salut

L’epidèmia de grip satura les urgències de l’Hospital Comarcal de Blanes

Això ha provocat el doblament dels boxes i que 14 persones hagin estat pendents d'ingressar.

Alba Vergés, consellera de Salut

Darreres Notícies

Saturació a l’Hospital Comarcal de Blanes per l’epidèmia de grip. Segons ha informat el Diari de Girona, les urgències han registrat uns índexs elevats d’assistència en els últims dies. Això ha provocat el doblament dels boxes i que 14 persones hagin estat pendents d’ingressar.

Aquest increment de la pressió assistencial se suma a una plantilla d’urgències minvada, que es troba al 60%, a causa d’un problema de la cobertura de les baixes. És una situació similar a la viscuda a l’Hospital de Palamós, en què tots els llits de planta destinats per a pacients amb grip han estat ocupats amb 8 persones pendents que se’ls assignés un lloc.

Les situacions més importants s’han donat a l’Hospital Vall d’Hebron, on aquests dies hi havia 82 pacients pendents de llit, i a l’Hospital de Mar, que comptava amb 25 persones que esperaven l’ingrés.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha admès els pics de saturació a les urgències hospitalàries però ha negat col·lapse. A més, ha explicat que s’han destinat 2 milions d’euros més per reforçar l’atenció sanitària.

Vergés també ha remarcat la importància de la prevenció. Segons la consellera, un 72,7% dels ingressats per grip no estan vacunats. En aquest sentit, ha assegurat que el 54% de les persones de més de 64 anys no estan vacunades.

Segons el Pla d’informació de les infeccions respiratòries a Catalunya, l’activitat gripal ha pujat fins als 277 casos per 100.000 habitants en els darrers dies. Aquesta xifra supera el llindar epidèmic d’aquesta temporada, establert en 110 casos per cada 100.000 habitants.

spot_img

El + Vist