11.1 C
Lloret de Mar

Les biblioteques catalanes unifiquen el catàleg, accessible amb un carnet universal

Els préstecs es poden gestionar per internet i els documents es fan arribar a qualsevol dels més de 400 equipaments que hi ha a Catalunya.

La Casa de la Cultura, seu de la Biblioteca de Lloret de Mar.
La Casa de la Cultura, seu de la Biblioteca de Lloret de Mar.

Darreres Notícies

Ja es pot accedir des de qualsevol punt de Catalunya als 15 milions de llibres i documents dels fons de totes les biblioteques públiques del territori. Després d’un acord entre la Generalitat i la Diputació de Barcelona, els equipaments han creat un catàleg únic, accessible amb un carnet universal.

Per tant, des d’ara, els usuaris poden accedir a préstecs que es gestionen a través d’Internet i els documents es fan arribar a qualsevol de les més de 400 biblioteques que hi ha a Catalunya. Es tracta d’un tràmit que fins ara era, en alguns casos, complicat i lent, perquè una persona no podia buscar un llibre que estigués a qualsevol lloc. Ara, tot serà més àgil i els documents podran arribar en menys d’una setmana.

A més, també s’unifiquen els quatre milions de carnets de biblioteques existents i, a la llarga, es preveu la creació d’un carnet únic del Sistema de Biblioteques Públiques de Catalunya.

La nova xarxa suma 429 equipaments, que compten amb 12 milions de llibres, a més de material audiovisual i sonor.

spot_img

El + Vist