22.4 C
Lloret de Mar
http://catalunya.ebiblio.es/

Les biblioteques ofereixen el servei de préstec de llibres electrònics

Tot i que els usuaris poden accedir a l'ebiblio amb el carnet de la biblioteca de Lloret, és un servei independent a la biblioteca.

http://catalunya.ebiblio.es/

Darreres Notícies

A partir d’ara, les biblioteques públiques de Catalunya també ofereixen el servei de préstec de llibres electrònics. S’hi pot accedir amb el carnet de qualsevol biblioteca pública, com és la de Lloret, i es poden descarregar un màxim de dos llibres cada 21 dies o bé llegir-se en el que s’anomena streaming, és a dir, en línia, sense descarregar-se el document, de manera que es poden consultar llibres més sovint.

La directora de l’equipament de Lloret, Hermínia Marco, ha explicat que la iniciativa era del tot necessària si les biblioteques volen lluitar contra l’escletxa digital. Malgrat els avenços tecnològics i els canvis d’hàbits, però, la directora de la biblioteca lloretenca creu que els llibres tradicionals no desapareixeran.

Hermínia Marco ha volgut aclarir que el servei és independent de la biblioteca, de manera que des de Lloret no poden resoldre ni responsabilitzar-se dels problemes que puguin tenir els usuaris, tot i que sí que poden donar tota la informació que se’ls requereixi. De fet, la biblioteca prepara un taller informatiu sobre el servei per a l’1 de juliol.

De moment, s’ofereixen un miler de títols variats i la idea és anar-ho ampliant de mica en mica. Com que és una novetat, per ara el servei només es pot fer servir amb Android, tot i que es treballa perquè també es pugui descarregar l’aplicació als dispositius d’Apple i els llibres electrònics Kindle.

Per accedir-hi cal anar a la pàgina de l’ebiblio.

spot_img

El + Vist