11.9 C
Lloret de Mar
Una mascareta

Les dones de l’Aurora i altres voluntàries comencen avui a elaborar unes 2.000 mascaretes

És una iniciativa de comerciants, hotelers i restauradors de Lloret de Mar.

Una mascareta

Darreres Notícies

La vacunació contra la Covid a Lloret és pràcticament diària aquest mes de maig

Des de fa unes setmanes, la Casa de la Cultura serveix com a seu de vacunació per als veïns i veïnes de més de 70 anys, que reben la dosi de Pfizer.

Genís Roca: el sector cultural ha de fer xarxa per aprofitar les oportunitats postCovid

El president de Fundacio.cat i expert en Internet s'adreçarà avui (19h) a les entitats i associacions de Lloret, dins del cicle de xerrades que organitza l'Ajuntament.

L’AMPA de l’institut Rocagrossa fa classes d’informàtica per a adults

L'activitat s'adreça a tothom, per donar eines per fer tràmits habituals a Internet, enviar emails o fer servir aplicacions relacionades amb els centres educatius dels fills.

El Teatre obté el distintiu de la Generalitat com a “Espai de cultura responsable”

Aquest distintiu acredita els espais i equipaments culturals que adopten protocols sanitaris per prevenir la Covid-19 i que es comprometen a adoptar programes d’inclusió social.

El Club Hoquei Lloret cau derrotat per 9 a 4 a la pista del Noia

Es tracta d’un encontre que es va ajornar setmanes enrere, per un cas positiu de Covid-19 en l’equip rival. Feia un mes que els lloretencs no jugaven un partit.

Les dones de l’Aurora comencen avui a elaborar 2.000 mascaretes. Les tasques de confecció les duen a terme una 40a de dones de l’entitat, juntament amb altres persones voluntàries i del Banc del Temps.

Ho fan arran d’una iniciativa que han tingut conjuntament tres gremis empresarials de Lloret: botiguers, restauradors i hotelers, segons Edu Temprano, president de l’associació de comerciants.

Els empresaris han comprat el material a Alacant i l’han fet arribar a les cosidores a través de la policia local. En concret, la tela i el patronatge, és a dir, les instruccions per confeccionar cada mascareta. Maite Rodríguez, de l’Aurora, subratlla que “és una bona idea col·laborar en aquestes circumstàncies”.

Es calcula que cada cosidora farà entre 35 i 40 mascaretes. Un cop realitzades, la policia les passarà a buscar i les portarà a un dentista. És en Javier Torres, del centre ICEO de la vila, que les esterilitzarà. Un cop fet aquest pas, els agents les recolliran de nou i les portaran allà a on facin falta per prevenir el contagi del coronavirus. El regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Sais, afegeix que “la policia i protecció civil s’encarreguen de la distribució i després es repartiran entre els col·lectius que tenen contacte directe amb la població”.

Cal afegir que els gremis han decidit comprar tela per fer 2.000 mascaretes més, amb la col·laboració de l’Aurora. A més, el passat dilluns, els comerciants van fer entrega a la Policia Local de 100 mascaretes hipoal·lèrgiques, de tres capes d’un sol ús, fetes a Itàlia.

- Publicitat -

El + Vist

La Xarxa Europea de Jardins Històrics segueix creixent amb noves adhesions i més jardins interessats

Aquest dijous s'ha celebrat l'assemblea, en què s'han aprovat les adhesions de jardins de Grècia, Alemanya i Polònia. A més, s'hi ha de diferents punts de l'Estat espanyol i d'Eslovènia i Finlàndia que també han mostrat el seu interès.