14.5 C
Lloret de Mar

Les entitats i establiments que col·laborin amb La Marató de TV3 poden comunicar-ho ja a l’Ajuntament

El Consistori vol unificar la programació de totes les activitats. Hi ha temps de comunicar-ho fins al 22 de novembre.

La Marató de TV3
La Marató de TV3

Darreres Notícies

L’Ajuntament fa una crida a totes les entitats o establiments que tinguin previst organitzar activitats solidàries amb La Marató de TV3 perquè ho comuniquin al consistori, que com cada any vol unificar la programació. La Marató d’aquest any es farà el 16 de desembre i estarà dedicada a lluitar contra les malalties minoritàries.

servicios profesionales jimenez

Per comunicar les activitats que es facin a Lloret hi ha temps fins al 22 de novembre i cal trucar al 972 36 18 33 o bé al 972 36 18 01. O també es pot enviar un correu electrònic a l’adreça [email protected] El regidor de Festes, Cristian Fernández, anima tothom a participar amb la Marató de TV3.

La Marató de TV3 es dedica enguany a les malalties minoritàries. Són malalties molt poc freqüents que afecten un màxim de cinc persones per cada 10.000 habitants. Inclouen un conjunt de malalties molt diferents entre si, però tenen en comú que acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants.

Que cadascuna afecti molt poca gent no vol dir que no estiguin molt esteses. Els experts calculen que el conjunt de malalties minoritàries poden afectar fins al 7% de la població general. Per tant, s’estima que actualment hi ha a l’entorn de 400.000 persones que tenen alguna d’aquestes patologies a Catalunya, 3 milions a Espanya i més de 30 milions a tot Europa.

Actualment, n’hi ha descrites unes 7.000, que poden afectar de formes molt diferents la salut de les persones malaltes, com ara la mobilitat, el sistema nerviós o l’immunològic, el metabolisme o l’equilibri hormonal.

En posem uns quants exemples: la fibrosi quística -que afecta la lloretenca Laura Castells; la malaltia de Morquio, que provoca una deficiència en el creixement i malformacions en el tòrax; o bé una malaltia de la pell coneguda com a “nevus congènit melanocític gegant”, que es tradueix en grans taques a la pell i que predisposa la persona a tenir càncer o afectacions neuronals.

spot_img

El + Vist