6.4 C
Lloret de Mar

Les germanes Namarta i Nirja Tolani són les lloretenques amb millor nota a la Selectivitat

Les segueixen en Pere Pena, en Xavier Bascompte i en David Cabrera. Tots han tret entre un 8 i un 9.

Els cinc alumnes amb la nota més alta
Els cinc alumnes amb la nota més alta

Darreres Notícies

Entre quasi un 9 i un 8. Són les millors notes que han tret els alumnes de Lloret de Mar a la selectivitat. Fa uns dies han pogut conèixer les qualificacions i, ara, es troben a l’espera de saber la nota de tall amb què accediran als estudis universitaris.
La Namarta Tolani, de l’Institut Coll i Rodés, ha estat l’alumne de Lloret de Mar que millor nota ha obtingut a la selectivitat. La seva qualificació ha estat d’un meritori 8,9.

La segona millor nota també l’ha obtingut una estudiant del mateix centre.
Es tracta de la Nirja Tolani que, com a curiositat, és la germana de la Namarta. La seva nota ha estat d’un 8,5. En tercer lloc hi ha dos nois que han obtingut un 8,3. Un d’ells és en Pere Pena, també del Coll i Rodés, que ha fet la selectivitat amb només 15 anys. També, amb un 8,3, hi ha en Xavier Bascompte, de la Immaculada Concepció. En el cas de l’Institut Rocagrossa, la nota més alta ha estat un 8. L’ha aconseguit en David Cabrera.

Pel que fa a la resta de Catalunya, la nota més alta de la selectivitat ha estat un 9,9, aconseguit per dues noies: la tarragonina Claudia Valero i la barcelonina Rosa Milián. A les comarques de Girona, la millor qualificació l’ha aconseguit en Pol Valero, amb un 9,8. mentre que a Lleida la màxima puntuació és un 9,7, obtinguda per la Maria Ciria.

Les proves d’accés a la universitat d’aquest any a Catalunya es van fer del 12 al 14 de juny i s’hi van presentar gairebé 34.000 estudiants. El 96% d’aquests alumnes han aprovat, amb una nota mitjana de 6,6.

spot_img

El + Vist